Kuvitteellinen matkustajakone ajautuu lauantaisessa harjoituksessa ulos kiitotieltä Kuopiossa

YT_pelastuspalvelu_1Finavian Kuopion lentoasemalla järjestetään lauantaina 23. huhtikuuta 2016 lento-onnettomuusharjoitus, jossa kuvitteellinen ATR-72 -matkustajakone ajautuu laskukiidossa kiitotieltä. Harjoituksen selvitetään mm. lentoaseman pelastussuunnitelman toimivuutta.

Siilinjärven Rissalassa sijaisevalla Kuopion lentoasemalla järjestettävä  lento-onnettomuusharjoitus on samalla myös koulutustilaisuus, jossa harjoitellaan viranomaisten välistä yhteistoimintaa. Painopiste on ensihoidossa ja logistiikassa. Samalla testataan lentoaseman pelastussuunnitelman toimivuutta.

Harjoitus pohjautuu kuvitteellisen ATR-72 -koneen kiitotieltä ajautumiseen ulos kiitotieltä. Kyseinen konettyyppi on laajassa operoinnissa juuri kotimaan kohteissa. ATR-72-500 -potkuriturbiinikoneilla lentää Finnairin osittain omistama lentoyhtiö Norra.

Toiminta saattaa aiheuttaa viiveitä harrastus- ja koulutuslentotoiminnalle, mutta matkustajaliikenteeseen sillä ei ole vaikutuksia. Harjoitus alkaa kello 09.00 ja päättyy kello 17.00 mennessä.

YT_Otkes_1Harjoitukseen osallistuvat Finavia Oyj, Airpro Oy, RTG Oy, Pohjois-Savon pelastuslaitos, Puolustusvoimat, Poliisi, Onnettomuustutkintakeskus, KYS Ensihoitokeskus, FinnHems, Vapepa, Savon aikuis- ja ammattiopisto sekä Ingmanin käsi- ja taideteollisuusoppilaitos.

Yhteensä harjoitukseen osallistuu noin 150 henkilöä.

Finavia pyytää huomioimaan, että harjoituksen aikana lentoasemalle johtavilla teillä saattaa olla vilkasta hälytysajoneuvoliikennettä ja lentoasema-alueella ajoittain havaittavissa olevaa savunmuodostusta.

Lue myös:

Artikkeli: Uudet nuotit siviili-ilmailun onnettomuuden varalle