Helsinki-Vantaalle odotetaan vuoden 2017 aikana jo yli 18 miljoona matkustajaa

HEL_Haapasaari_lentoasemaAlkuvuoden kasvu on ylittänyt Finavian odotukset ja Helsinki-Vantaalle odotetaan jälleen uutta matkustajaennätystä täysin uudella miljoonaluvulla. Käynnissä olevat mittavat investoinnit kentän kapasiteetin kasvattamiseksi tulevat tarpeeseen.HEL_Haapasaari_laajennus"Vuosi 2017 on ylittänyt odotukset. Vuoden 2017 tammi-huhtikuussa matkustajamäärät ovat kasvaneet 7,5 prosenttia. Koko vuodelle odotetaan jo yli 18 miljoonaa matkustajaa ja mahdollisesti rikotaan jopa 18,5 miljoonan matkustajan raja. Kokovuoden kasvuarvio on jopa noin kuusi prosenttia", iloitsee Finavian Helsinki-Vantaan lentoaseman johtaja Ville Haapasaari.

"Kyseessä on siten myös miljoona asiakaskokemusta lisää", viittaa Haapasaari edellisvuoden 17,2 miljoonaan matkustajaan.

EFHK_S_ja_W_siivet_2017_2Helsinki-Vantaan matkustajamäärät ovat kasvamassa ennusteen mukaan. Vuoteen 2020 mennessä lentoaseman läpi odotetaan kulkevan jo 20 miljoonaa matkustajaa. Tähän on aikaa enää reilut pari vuotta ja rakennustyöt ovatkin vauhdissa.

Vuoden 1952 olympialaisiin valmistunut Seutulan lentokenttä onkin mullistunut ja pullistunut melkoisesti viimeisten vuosien aikana.

HEL_laajennus_2017_4_aEnsimmäinen suurempi laajennus eli lentoaseman eteläsiipi valmistuu kesällä ja se on määrä ottaa käyttöön 1. heinäkuuta.

Vielä alkuvaiheessa olevan suuremman terminaalin osan eli länsisiiven on määrä valmistua vuoden 2019 aikana (kuvassa oikealla).

Helsinki-Vantaalta on nykyisin tarjolla 20 reittiä Aasiaan, joka tarkoittaa lentoaseman olevan jo neljänneksi suurin vaihtolentoaseman Euroopassa juuri Aasian-yhteyksiä ajatellen. Kaikkiaan Helsinki-Vantaalta on tarjolla 140 suoraa reittiyhteyttä maailmalle.

Lue myös: