Helsinki-Vantaalle oma tarkastuslinja erityisryhmille

 

Finavia panostaa tänä kesänä matkustuksen sujuvuuteen ja parantaa muun muassa lapsiperheiden palveluita. Heinäkuussa vauvan kanssa matkustaville perheille ja muille erityisryhmille avataan oma turvatarkastuslinja. Lomalaisten tuloon on varauduttu myös kunnostamalla leikkihuoneita ja lisäämällä lastenrattaiden määrää.

– Turvatarkastuksen sujuvuutta on lähdetty kehittämään jo keväällä. Muun muassa jonotustapaa on muutettu, minkä seurauksena odotusaika turvatarkastukseen on selvästi lyhentynyt. Ruuhkatunteinakin turvatarkastukseen pääsee nyt alle 15 minuutissa, lupaa lentoasemajohtaja Juha-Pekka Pystynen Finaviasta.

Pystynen muistuttaa, että joutuisasti turvatarkastuksen läpi pääsee, kun jo ennen lentoasemalle tuloa selvittää turvamääräykset ja pakkaa matkatavarat oikein. Hän kehottaa tarkistamaan Helsinki-Vantaan verkkosivuilla julkaistun kesälomalaisten vinkkilistan, josta voi poimia tärkeimmät ohjeet.

Lentoasemalla on tänä kesänä pyritty ottamaan huomioon erityisesti lapsiperheiden tarpeet. Hyvä esimerkki tästä on alle 2-vuotiaan vauvan kanssa matkustaville perheille tarkoitettu oma turvatarkastuslinja, joka avataan heinäkuussa. Linjaa voivat käyttää myös muut erityisryhmät kuten vanhukset ja avustettavat matkustajat.

Lapsiperheille lennon odotteluun tuovat mukavuutta myös Helsinki-Vantaan viihtyisät leikkitilat ja hyvin varustellut lastenhuoneet, joista löytyy piirustusvälineiden, lelujen ja videoiden lisäksi hoitopöytä ja mikroaaltouuni vauvanruuan lämmittämiseen. Leikkitilat sijaitsevat portilla 38 ja 16, lastenhuoneet puolestaan porteilla 31 ja 20.

Lomalaisten ja lapsiperheiden tuloon on varauduttu moni tavoin. Muun muassa lastenrattaita on hankittu lisää. Uutta on myös design-henkinen Punkaliven suunnittelema odottelutila, jossa sekä vanhemmat että lapset voivat viettää aikaansa ja nauttia matkalle lähdön tunnelmasta. Viihtyisä tila on avattu kesän ajaksi portille 18.