Helsinki-Vantaan katseluterassi sai aikataulunäytöt

terassi_naytotHelsinki-Vantaan lentoaseman katseluterassi on perjantaina 21. helmikuuta saanut lähtevästä ja saapuvasta liikenteestä kertovat aikataulunäytöt. Sisätiloissa sijaitsevat näyttötaulut välittävät reaaliajassa tietoa kentällä liikkuvista koneista. Talvikaudella varsinainen ulkoterassi on toistaiseksi suljettuna liukkauden tuoman turvallisuusriskin takia.

toke_terassi_loTerassi avattiin Helsinki-Vantaan lentoaseman 60-vuotisjuhlien yhteydessä toukokuussa 2012.  Se rakennettiin TOKE-rakennuksen yläkulmaan (kuvassa oikealla vielä vanhassa asussaan).

Terassissa on suojaisa sisätila sekä avoin ulko-osuus, josta voi ilman esteitä seurata ja kuvata kentän liikennettä.

Uusi terassi osoittautui heti suosituksi. Aina silloin tällöin on terassille pyrkivää väkimäärää on pitänyt rajoittaa, etenkin kun kentällä tapahtuu jotain erikoista.

Spotterit ja muut alaa seuraavat ovat luonnollisesti ajan tasalla liikenteestä erilaisten nettipalvelujen kautta. Terassilla käy paljon muitakin katsojia, jotka joutuvat ihmettelemään mitä kentällä tapahtuu. Aikataulunäyttöjä onkin kaivattu ja ne varmasti osoittautuvat hyödyllisiksi.

Parina viime talvena runsaat lumisateet ovat täyttäneet ulkoterassin lumella. Sitä ei voi heittää alas kaiteen yli vaan lumi olisi pitänyt kärrätä hissin kautta ulos. Siksi oli helpointa sulkea ulko-osa talveksi. Nyt myös vähälumisena talvena terassi on ollut liukkauden takia suljettuna. Avaamispäivää ei ole vielä tiedossa, mutta kevään edistyessä se varmuudella lähenee.

Terassi sijaitsee TOKE-rakennuksessa, Lentäjäntie 1 C-porras, 6. krs (terminaali 2:n vieressä, viitoitus). Avoinna ma-su kello 7-22.

Finavia suosittelee twitterin käyttäjiä lisäämään katseluterassilta twitteriin jaettaviin kuviin hashtagia #HELview.

 

Lue myös aiemmat Lentoposti.fi -jutut: