Helsinki-Vantaan näköalatasanteen terassi avattiin uudelleen - suojausta parannettu rakenteilla

HEL_terassi_elok_1Helsinki-Vantaan lentoaseman näköalatasanteen terassi avautui uudelleen 16. elokuuta. Finavia on parantanut heinäkuun alusta suljettuna olleen terassin suojausta. Alue suljettiin, kun mieshenkilö hyppäsi alas rakennuksen katolta 3. heinäkuuta. Hänen epäillään menneen katolle terassin kautta.

Poliisi sai 3. heinäkuuta tehtävän, kun toimistorakennus TOKE:n katolla olevan Finnair-valomainoksen vasemmalla puolella istui alaston mies. Hän hyppäsi myöhemmin alas katolta. Tapahtumien seurauksena Finavia sulki katselutasanteen terassialueen.

HEL_terassi_elok_2Nyt terassialueen suojausta on parannettu muokkaamalla terassin ja katon erottavaa lasiseinää. Sen yläpuolelle on lisätty piikkimäiset kalterit. Samanlainen rakenne estää lasiseinän kiertämisen sen sivusta (otsikkokuvassa).

Siirtyminen muulle kattoalueelle terassilta ei enää onnistu kuten aiemmin. Tehdyt muutostyöt eivät kuitenkaan vaikuta katselunäkymään lentoaseman suuntaan (kuva yllä).

Helsinki-Vantaan lentoaseman katselutasanne ja terassi avattiin vuonna 2012, kun lentoasema täytti 60 vuotta. Katselutasanne sijaitsee noin 150 metrin päässä terminaalista T2 TOKE-rakennuksessä (Toimintakeskus). Sieltä on näkymä kiitotielle 04R/22L sekä osittain kiitotielle 15/33 ja asematasolle. Terassille on viitoitus terminaalilta.

01_efhkKatselutasanteen lämpimissä sisätiloissa on virvoitusjuoma-automaatti, Helsinki-Vantaan historiasta ja nykypäivästä kertova pienimuotoinen valokuvanäyttely sekä saapuvien ja lähtevien lentojen näytöt.

Näköalapaikka on avoinna päivittäin kello 7-22. Poikkeuksena on talvikauden liukas ja luminen aika, jolloin ulkoterassi on suljettu. MH

Lue myös: