Helsinki-Vantaan vuonna 2020 käytöstä poistettu ikoninen lentotietotaulu on nyt purettu

lentotietotaulu_2022_AMonien matkallelähtijöiden selfie-kuviin päätynyt Helsinki-Vantaan lentoaseman entisessä lähtöaulassa sijainnut ikoninen lentotietotaulu on nyt poissa. Jo maaliskuussa 2020 käytöstä poistettu yli 20 vuotta palvellut lentotietotaulu purettiin paikaltaan nyt syyskuussa 2022.

Vuonna 1999 Helsinki-Vantaan lentoasemalla käyttöönotettu lentotietotaulu on nyt purettu pois paikaltaan. Lentoaseman entisen lähtöaulan Ikoninen lentotietotaulu jäi vuonna 2022 käyttöönotetussa terminaaliuudistuksessa ns. airside-alueelle sijaitsevalta entisestä lähtöaulasta.

lentotietotaulu_2022_BMatkustajilla oli tapana ottaa selfietä sekä muita valokuvia erityisesti tämän lentotietotaulun edustalla. Kyseinen lentotietotaulu poistettiin käytöstä maaliskuussa 2020, kun useampi rivi siitä oli vikaantunut. Varaosia yli 20 vuotta vanhaan järjestelmään ei ollut Finavian mukaan enää saatavilla.

Osa matkustajista otti edelleen valokuvia jo pimennetyn lentotietotaulun edustalla. Sen läheisyydestä pääsi terminaaliuudistuksen jälkeen kulkemaan niin lennolle lähtiessä kuin sieltä saapuessakin.

HUA_sininenmattoLentotietotaulun käytöstä poisto vuonna 2020 kiinnosti merkittävästi myös Lentoposti.fi:n lukijoita, sillä uutinen päätyi hyvin pian palvelun luetuimpien uutisten listalle.

Lentoasemalla on ollut aiemmin käytössä erilaisia lentotietotauluja ainakin vuodesta 1969 lähtien. Nykyisin eri puolilla Helsinki-Vantaan lentoasemaa on useita lentotietonäyttöjä. Kuvassa vasemmalla Helsinki-Vantaan terminaalin nykyisen lähtöaulan lentotietonäyttöjä.


Joulupukki_at_terminallentotietotaulu_2020_1

lentotietotaulu_2020_4

 IMG-20200331-WA0010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue myös: