Helsinki-Vantaasta taidelentokenttä

EFHK_DG_1Helsinki-Vantaalla puhaltavat uudet tuulet ja lentoasemasta muodostuu oikea taidelentokenttä. Toteutuksessa ovat mukana suomalaiset taiteilijat ja suunnittelijat. Nyt lanseerattu Art Port -galleriakonsepti on aivan omaa luokkaansa. Missään muualla ei ole kokonaista lentokenttää, joka omistautuisi tässä määrin taiteelle ja muotoilulle.

EFHK_DG_2Design-vuoden innoittamana ja matkustajien toivomuksesta Helsinki-Vantaalla avataan tämän kevään aikana useita galleriatiloja, joihin asetetaan esille taidetta, muotoilua ja suomalaista luovaa ajattelua. Ensimmäisenä avataan design-galleria 16. helmikuuta.

- Voidaksemme lujittaa asemaamme Pohjois-Euroopan johtavana kaukoliikennekenttänä ja suosittuna vaihtoasemana, vahvistamme Helsinki-Vantaan identiteettiä ja haluamme erottua muista lentokentistä. Taidesatamakonsepti on meille askel erilaiseen lentokenttämiljööajatteluun, kuvailee Finavian asiakkuuksista ja markkinoinnista vastaava johtaja Kimmo Ruotsalainen.

Paina puuta ja suojaa korvat design-näyttelyssä

EFHK_DG_3- Taidesatama elää ja muuttuu ajan ja matkustajien tarpeiden hengessä. Päänäyttelyt pyritään rakentamaan siten, että matkustajat voisivat osallistua niihin. Näin heidät saadaan aktiivisiksi ja tarjotaan mahdollisuus päästä irti matkustusstressistä, sanoo näyttelyiden suunnittelusta ja toteutuksesta vastaava suunnittelija Anna Forsman Huippu Conceptista.

Design-gallerian ensimmäinen näyttely "Sit down and seize the moment" on Forsmanin mukaan hyvä esimerkki luovuudesta ja innovatiivisesta ajattelusta. Hän on valinnut ensimmäiseen Art Port -näyttelyyn 15 tuolia suomalaisilta muotoilijoilta.

Tuolit eivät ole esillä ainoastaan ihailtavina, vaan niihin kehotetaan myös istumaan ja tuntemaan ainutlaatuinen hetki suomalaisen muotoilun ja hiljaisuuden parissa. Halutessaan lentoaseman hälinän voi häivyttää käyttämällä kuulosuojaimia, joita matkustajille on tarjolla galleriassa. Nautiskella voi vaikka auringonlaskusta ja omat tunnelmat voi välittää muille kävijöille terminaalin seinään liimattavin tarralapuin

EFHK_DG_4"Sit down and seize the moment" -näyttelyn tuolit esittelevät monipuolisesti suomalaista huonekalumuotoilua. Mukana on sekä tunnettujen että vasta uraansa aloittelevien suunnittelijoiden töitä.

Näytteilleasettajat ovat Heikki Ruoho, Milla Vaahtera, Ilkka Suppanen, Pasi Kolhonen, Kasper Tammela, Jukka Setälä, Mikko Paakkanen, Ilari Airikkala, Yuki Abe, Kai van der Puij, Timo Ripatti, Ari Korolainen, Harri Koskinen, Jouko Järvisalo ja Tuula Vitie.

Design Gallery sijaitsee portilla 11 ja se on avoinna kaikille matkustajille. Muut galleriat avataan kevään kuluessa. Tulossa on muun muassa Foto ja Fashion-aiheita.