Lepokeidas avaa ovensa Helsinki-Vantaalla

Relax_HK_7Helsinki-Vantaan lentoasema mahdollistaa pukumiehen heittäytymisen torkuille mukavaan tyynykasaan tai rentoutumishetken erilaisissa tuoleissa tai sängyissä. Uusi Relaxation area -levähdyspaikka avaa ovensa syyskuun viimeisen viikon aikana. Terminaalissa T2 lähtöportin 31 läheisyydessä sijaitseva  uudenlainen lepokeidas tarjoaa matkustajille erilaisia rentoutumisvaihtoehtoja. Palvelu on koekäytön aikana maksuton.

Lentomatkustajan Levähdyspaikka esiteltiin Airport Cluster Finland seminaarivieraille 18. syyskuuta. Se tarjoaa erilaisia tapoja rentoutumiseen kiireen keskellä tai mahdollistaa irtioton lentoaseman vilinästä. Levähdyspaikassa on mahdollista viettää pieniä lepohetkiä tai ottaa kunnon torkut matkustajan tarpeen mukaan.

Relax_HK_1Tilan viimeistelytyöt ovat vielä kesken ja levähdyspaikka avataan matkustajien käyttöön ensi viikolla. Kokeilun aikana palvelu on käytössä vuorokauden ympäri ja matkustajilta kerätään palautetta uuden palvelun kehittämiseksi.

Koekäyttöjakso päättyy joulukuun lopussa 2013 ja jatkosuunnitelmat tehdään saadun palautteen perusteella.

 

Ainutlaatuinen levähdyspaikka

Relax_HK_2Tilan suunnittelusta ja rakentamisesta vastasi kuusi suomalaista pk-yritystä, jotka ensimmäistä kertaa yhdistivät tuotteensa ja palvelunsa toimivaksi kokonaisuudeksi.

Levähdyspaikan seinämateriaalit ovat joustavaa kalvoa, joka vaimentaa ääntä ja siihen voi tulostaa kuvia. Materiaali saadaan erehdyttävästi muistuttamaan normaaleja levy- tai lasiseiniä.

Tilan valaistus on toteutettu LED-tekniikalla ja itse ledit ovat samaisen joustavan kalvon takana katossa sijaisevissa valaisimissa. Myös hätäpoistumistie-merkinnät on toteutettu uudenlaisilla jälkivalaisevilla laatoilla.

Relax_HK_3Multimedia-lepotuolit mahdollistavat rentoutumisen akustiikallaan ja  samalla voi kuunnella omassa rauhassa musiikkia tuolin 3,5"-stereoliittimen kautta mobiililaitteestaan. Yhdellä lepotuolilla on tarjolla kirja, jonka sivujen kääntäminen vaihtaa edessä olevaan näyttöruutuun videoita kirjan sivujen mukaisesti. Tuolin kamera kuvaa kirjassa olevia merkkejä joiden avulla videon vaihto on toteutettu.

Rauhallinen työskentely tietokoneen kanssa on mahdollista lepotuoleilla tai erillisessä kompaktissa ja äänieristetyssä kopissa. Levähdyspaikalla on myös yksi ei niin kutsuvan näköinen tila, joka tosin yllättää rentouttavalla hiljaisuudellaan.

 Pidempiaikaiseen lepohetkeen makuuasennossa on tarjolla Uni-tuoleja, joita on jo myyty maailmalle sekä perinteisiä sängynomaisia tiloja, joista molemmat tuovat tavallaan mieleen japanilaisen kapselihotellin.

Relax_HK_4Helsinki-Vantaan levähdyspaikka on ainutlaatuinen ainakin Euroopan mittakaavassa ja se kannattaa ehdottomasti käydä kokemassa. Projektista saatuja kokemuksia varmasti hyödynnetään jatkossa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Lentomatkustajan Levähdyspaikka -nimellä kulkeneen projektin takana ovat Finavian ja Vantaa Innovation Instituutin lisäksi Airport Cluster Finlandin jäsenyritykset Short Rest Solutions, Studio Antti E, Restin, Glowway Oy, Mitron Oy sekä Barrisol Finland.

Mukana levähdyspaikkaprojektissa ovat myös Aalto yliopisto, Aki Päivärinne, Audico, Finlayson, Haaga-Helia, Isku, LedXprt, Sevende Aromas ja Vallila.Relax_HK_6Relax_HK_8

 

 

 

 

 

 

Relax_HK_5

 

 Lue myös: