Hornet lentää ja Buk M1 -ilmatorjuntaohjusvaunu paljastetaan Parolassa

KAS_HN_soihduttaaIlmavoimien F/A-18 Hornet -hävittäjä esiintyy Helsingin ja Tampereen välisen moottoritien Parolan risteyksessä järjestettävässä tapahtumassa keskiviikkona. Panssaridivisioona 75 -vuotta tilaisuudessa paljastetaan Sturm-rynnäkkötykki muistomerkiksi. Myöhemmin päivällä paljastetaan Parolan varuskunnassa Buk M1 -ilmatorjuntaohjusvaunu (ItO96).

Panssaridivisioona 75 vuotta -päivä on Panssariprikaatin ja Hattulan kunnan Suomi 100-juhlatapahtuma. Siinä on mukana myös kokonaismaanpuolustuksen toimijoiden Nuku rauhassa -tapahtumatori.

Panssariprikaati juhlii perinteisesti vuosipäiväänsä 28. kesäkuuta. Kyseisenä päivänä Äänislinnassa vuonna 1942 perustettiin Panssaridivisioona, jolla oli ratkaiseva rooli kesän 1944 torjuntataistelussa nykyaikaisimpana ja iskukykyisimpänä joukkonamme. Tästä joukosta sai alkunsa nykyinen Panssariprikaati.

Juhlapäivän ohjelma 28. kesäkuuta

9.00 Sturm-rynnäkkötykin paljastus moottoritien risteyksessä

Ohjelmassa mm Ilmavoimien F/A-18 Hornet -hävittäjän lentoesitys (muista kuulonsuojaus) ja Varusmiessoittokunta.

Paljastukseen on järjestetty kuljetus Juteinikeskuksen parkkipaikalta Parolan keskustasta kello 8.00 alkaen. Tapahtumapaikalla moottoritien risteyksessä ei ole pysäköintimahdollisuutta. Myöskään moottoritien reunoille ei luonnollisesti saa pysäköidä.

10.00 Kalustoesittely ja Nuku rauhassa -tapahtumatori avautuvat

Mukana Puolustusvoimien uusinta kalustoa mm K9 Thunder -panssarihaupitsi ja Leopard 2A6 -taistelupanssarivaunu.

BUK_tuusula_0117Nuku rauhassa on vapaaehtoista maanpuolustus- ja turvallisuustyötä sekä kokonaisturvallisuutta esittelevä Suomi 100-juhlahanke. Tapahtumassa voi tutustua vapaaehtois- ja maanpuolustusjärjestöjen toimintaan, poliisin ja pelastusviranomaisten kalustoon ja toimintaan.

Tapahtumatorilla on mahdollisuus tarinoida veteraanien kanssa, harjoitella alkusammutusta, ampua ekoaseella ja harjoitella ensiapua. Mukana on myös poliisikoiranäytöksiä, arvontaa ja arvausta. Tapahtumatorilla tunnelmaa luo Seppo Soittila.

10:30 Katselmus ja paraati lippukentällä

11:30 Kenttälounas (maksullinen)

12:30 Buk M1 -ilmatorjuntaohjusvaunun (ItO96) paljastus

13:00 Päiväjuhla

Juhlassa mm juhlakirjan julkistus sekä Varusmiessoittokunnan näyttävä esitys

14:30 Toimintanäytös

Mukana mm Ratsuväki, sota-aikaiset ja nykyaikaiset joukot

Tapahtuma päättyy kello 16:00.

Tapahtumapaikalle Parolannummelle on järjestetty ilmainen pysäköinti ja non-stop-kuljetus Parolan Juteinikeskuksesta (Opinkuja 2, 13720 Parola) klo 08:00 alkaen.

Viimeinen kuljetus Parolaan klo 16:30. Parolannummella on pysäköintimahdollisuus mutta paikkoja on erittäin rajoitetusti.