Intiaan matkaavien on syytä olla tarkkana viisumin kanssa

Intia muuttaa viisumikäytäFinnair_tail_upntöään. Viranomaisten antaman uuden ohjeistuksen mukaan Intiaan turistina matkustavien Suomen kansalaisten, jotka eivät ole hankkineet etukäteen normaalia viisumia, on hankittava sähköinen matkustuslupa ETA, (Electronic Travel Authorisation) viimeistään neljä (4) päivää ennen matkaa.

Hyväksytty matkustuslupa on näytettävä paperitulosteena lentoyhtiölle lähtöselvityksen yhteydessä, mikä on koneeseen pääsyn edellytys, muistuttaa Finnair. Uusi käytäntö astuu voimaan 26. joulukuuta.

Matkustaja saa Intiaan saavuttuaan TVoA-turistiviisumin (Tourist Visa on Arrival), kun matkan kesto on enintään 30 vuorokautta, ja mikäli hänellä on hyväksytty ja paperille tulostettu ETA-matkustuslupa, saapuu Intiaan ETA-matkustuslupaan merkittynä päivänä tai ennen sitä ja passi on  voimassa vähintään 6 kuukautta saapumisesta. Lisäksi tarvitaan jatko- tai paluulippu.

Edellisten lisäksi matkustajan tulee saapua Intiaan joltakin seuraavilta lentoasemilta Bengaluru (BLR), Chennai (MAA), Delhi (DEL), Goa (GOI), Hyderabad (HYD), Kochi (COK), Kolkata (CCU), Mumbai (BOM) tai Thiruvananthapuram (TRV).

Matkan ainoana tarkoituksena saa olla lomailu, nähtävyyksien katselu, ystävien tai sukulaisten tapaaminen, lyhyt lääkinnällinen hoito tai satunnainen liiketapaaminen. Mikäli matkan tarkoitus ei ole jokin edellä mainituista, matkustajan on hankittava normaali viisumi Intian suurlähetystöstä ennen matkaa.

Finnair tarjoaa suoria lentoja Delhiin tällä hetkellä kolmesti viikossa.


ETA-luvan saa netistä

ETA-matkustusluvan voi hankkia internetistä 4-30 päivää ennen matkaa Intian lähetystön internetsivustolta. ETA maksaa 60 USD (maksettava verkossa). ETA oikeuttaa yhteen maahanpääsyyn ja se voidaan myöntää enintään kaksi kertaa kalenterivuodessa.

Matkustusluvan anominen vaatii, että henkilöllä on skannatut kopiot tuoreesta valokuvasta sekä passin henkilötietosivusta. Virka- tai diplomaattipassien haltijat eivät voi matkustaa ETA-matkustusluvalla.

ETA-matkustuslupaa voivat hakea oheisen listan kansalaiset:

Arabiemiirikunnat, Australia, Brasilia, Djibouti, Fidži, Filippiinit , Indonesia, Israel, Japani, Jordania, Kambodža, Kenia, Kiribati, Korean tasavalta, Laos, Luxemburg, Marshall Isl., Mauritius, Meksiko, Mikronesia, Myanmar, Nauru, Norja, Oman, Palau, Papua-Uusi-Guinea, Saksa, Samoa, Singapore, Solomon Isl., Thaimaa, Tonga, Tuvalu, Ukraina , USA, Uusi-Seelanti, Vanuatu, Venäjä ja Vietnam.

Muiden maiden kansalaisten kannattaa tarkistaa vaadittavat asiakirjat lähimmästä Intian edustustosta.

Intian lähetystön verkkosivusto