Islantilainen halpalentoyhtiö Play on saanut toimintaluvan ja valmistelee reittiavausta

PlayTuore islantilainen halpalentoyhtiö Play on saanut lentotoimintaluvan Islannin ilmailuviranomaiselta ja valmistautuu reittiavaukseen Keflavikista Lontoon Stanstediin. Myös muut ensivaiheen kohteet sijaitsevat Euroopassa, mutta suunnitelmissa on laajentaa verkostoa myös Pohjois-Amerikkaan.

Play kertoi 16. toukokuuta saaneensa Islannin ilmailuviranomaiselta ICETRA:lta lentotoimintaluvan ja nyt yhtiö valmistautuu ensimmäisen AerCapilta vuokratun Airbus A321neo -koneensa käyttöönottoon.

Avauslennon on määrä nousta Keflavikistä kohti Lontoon Stanstedia 24. kesäkuuta 2021. Muita Playn reittikohteita tulevat olemaan mm. Berliini, Kööpenhamina ja Pariisi. Halpalentoyhtiön konemäärän odotetaan kasvavan kolmeen kesän 2021 aikana.

Play on perustettu kaatuneen WOW air:n tilalle ja myös uuden yhtiön tavoitteena on lentää Islannista itään ja länteen. Kesäkuussa 2019 entiset WOW airin ja Air Atlantan johtajat ilmoittivat aikeensa uuden lentoyhtiön perustamisesta Islantiin. Tuolloin työnimeksi ilmoitettiin WAB air (We Are Back), joka sittemmin vaihtui muotoon Play. Alunperin Playn oli määrä aloittaa lennot jo vuonna 2020.

Lue myös: