Islantiin uusi halpalentoyhtiö - Play nousee WOW airin raunioista

PlayIslantiin on nousemassa uusi halpalentoyhtiö, kun lentoyhtiö Play julkisti suunnitelmiaan 5. marraskuuta 2019. Yhtiöllä toistaiseksi ole nimen lisäksi esimerkiksi lentotoimintalupaa, mutta lipunmyynti Euroopan-kohteisiin aiotaan aloittaa vielä kuluvan vuoden aikana.

Play rakentuu islantilaisen WOW airin raunioille ja se kertoo tarjoavansa lentoja kohteisiin Euroopassa uudehkoilla Airbus A321 -koneilla. Yhtiö hakee parhaillaan laajasti työntekijöitä kuten lentäjiä ja matkustamohenkilökuntaa, joista ensimmäiset on määrä palkata jo joulukuussa 2019. Työpaikkoja on lisäksi tarjolla hallintoon ja markkinointiin.

Keflavikiin palkattavilta lentäjiltä vaaditaan alkuvaiheessa voimassa olevaa Airbus A320 -koneiden tyyppikelpuutusta sekä tapauksesta riippuen jopa 5000 lentotunnin kokemusta, joista 500 pitää olla suihkukoneesta tai 3500 lentotunnin kokemusta joista 1000 tuntia on suihkukoneista tai 500 tuntia Airbus A320-koneista.

Yhtiön toimitusjohtajana toimii Arnar Már Magnusson. Playn tavoitteena on WOW airin tavoin lentää Islannista itään ja länteen. Ensivaiheessa lennot aloitetaan kohteisiin Euroopassa ja keväällä 2020 kohteita on luvassa myös Pohjois-Amerikasta.

Kasvusuunnitelmien mukaan Playn laivastossa olisi kuusi konetta jo kesään 2020 mennessä ja kolmen vuoden aikajänteellä määrä kasvaisi jo kymmeneen koneeseen.

 Verkkosivuillaan Play kommentoi "The sky is our playground". Lentolippuen myynnin kerrotaan alkavan jo kuluvan marraskuun aikana ja sen kunniaksi Play lahjoittaa asiakkaille 1000 lentolippua.

TF-NEO_300617Islantilainen WOW air kaatui konkurssiin maaliskuussa 2019. Sen laivastossa oli kymmenen Airbus A32S -konetta. Yhtiön reittiverkostossa oli kohteita Euroopassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Lähi-idässä.

Kesäkuussa 2019 entiset WOW airin ja Air Atlantan johtajat ilmoittivat aikeensa perustaa uusi lentoyhtiö Islantiin. Tuolloin työnimeksi ilmoitettiin WAB air (We Are Back). Nyt nimeksi on vaihtunut siis Play.