Joensuun kiitotie remonttiin kesällä 2020 - Finnair keskeyttää lennot juhannuksen aikaan

joensuun-lentokentta-0020(päivittynyt 24.1.) Finavia tekee Joensuun lentokentällä kunnostustöitä kesällä 2020, joka johtaa lyhyeen noin kolmen viikon mittaiseen lentoliikenteen keskeytykseen juhannuksesta lähtien. Remonttiin liittyen Finavia on hankkinut omistukseensa myös uusia maa-alueita Liperin kunnalta.

Finavia ei tässä vaiheessa avannut Lentopostille tarkemmin aikataulua Joensuun lentokentällä kesällä 2020 tehtävistä töistä eikä niiden sisällöstä. Todennäköisesti kiitotien 10/28 ja rullausteiden ja asematason pinta uudistetaan. Joensuun kiitotien pituus on 2500 metriä ja se on 52 metriä leveä. Mahdollisesti hankkeessa saatetaan uusia myös valojärjestelmiä.

Joensuun lentokenttä on Finnairin mukaan suljettu ainakin 22. kesäkuuta ja 9. heinäkuuta 2020 välisenä aikana, joka tarkoittaa siis lentoliikenteen keskeyttämistä. Tuollon on määär tehdä kiitotien huoltotöitä. Kyseisen ajan ulkopuolella kiitotie on mahdollisesti lyhennettynä käytössä mikäli Finavia toteuttaa hankkeen vuonna 2020. Suunnitelmissa on kuitenkin mainittu kiitotieremontin toteuttaminen aikavälillä 2020-2022.

Hankkeeseen liittyen Finavia on vuoden 2019 lopulla ostanut Liperin kunnalta noin neljän hehtaarin kokoisen maa-alueen, joka rajoittuu nykyiseen lentoasema-alueeseen. Ostettua aluetta on määrä käyttää lentoasema-alueiden pinnoitukseen liittyvän asfalttiaseman paikkana sekä jatkossa lentoaseman muuhun kehittämiseen.

Kyseinen alue on merkitty osayleiskaavassa työpaikka-alueeksi sekä lentoliikennealueeksi. Kunnan osalta myynnnin katsotaan turvaavan lentoaseman toimintaa. Liperi myi alueen Finavialle 60 000 eurolla.

Finavia vahvisti 24. tammikuuta, että Joensuun lentoasemalla toteutettavan kiitotien ja toisen rullaustien päällystystyön lisäksi hankkeen yhteydessä laajennetaan  kiitoteiden päissä olevia turva-alueita. Nyt tehtävän remontin kokonaiskustannus on noin 1,1 miljoonaa euroa.

Finavia toteutti vuosina 2015-2016 matkustajien viihtyvyyttä ja matkustuskokemusta parantavat töitä Joensuun lentoasemalla. Tuolloisen investoinnin arvo oli noin 0,6 miljoonaa euroa.

Kesällä 2020 Finavia uudistaa myös Jyväskylän lentoaseman kiitotien pinnoitteen.

Päivitys 24.1. kello 12.53: Lisätty tieto kesän 2020 hankkeen kustannusarviosta.

Lue myös: