Joensuun lentoaseman uudistukset valmistuivat

joensuun-lentokentta-0020Finavia Oyj on saanut matkustajien viihtyvyyttä ja matkustuskokemusta parantavat työt valmiiksi Joensuun lentoasemalla. Palveluita on parannettu muun muassa sujuvoittamalla toimintoja, kohentamalla yleisilmettä sekä uudistamalla lentoaseman pysäköintijärjestelmää.

Viihtyvyyttä ja yleisilmettä terminaalissa on parannettu sisustusteknisin ratkaisuin. Sisustusratkaisuissa on korostettu seudun hengen mukaisesti metsän läheisyyttä. Sisustuksen suunnittelusta on vastannut arkkitehti Sanna Pääkkönen.

 "Luonnon merkitys on Itä-Suomen alueelle tärkeä. Olemme tuoneet metsäpääkaupungin teemaa ja elementtejä matkustajien ja lentoasemalla työskentelevien iloksi, mm. uudistamalla ilmettä kauniilla ja rauhoittavilla kuva-elementeillä paikallisesta luonnosta", kertoo Finavia Oyj:n Itä-Suomen aluejohtaja Raija Niskanen.

 
Toimintojen sujuvoittaminen lähtee matkustajien tarpeista

joensuun-lentokentta-0004Yleistä sujuvuutta on parannettu lentoasemalla monin tavoin. Saniteettitilat on uudistettu ja lennoilta saapuvien matkustajien matkatavaroita kuljettaa hihnojen sijaan matkalaukkukaruselli.

 Lennoille lähteville matkustajille uudistukset näkyvät mm. turvatarkastuspisteen ilmeen kohotuksella ja ravintola uudistetuilla kalusteilla tarjoaa viihtyisän ja rauhallisen hetken lennon lähtöä tai saapumista odotellessa.

 joensuun-lentokentta-0016Joulukuussa Joensuun lentoasemalla otettiin käyttöön EasyPark-pysäköintijärjestelmä, jonka avulla käteistä ei tarvita pysäköinnin maksamiseen, vaan se hoituu kätevästi EasyPark –mobiilisovelluksen avulla. EasyPark-sovelluksen voi ladata matkapuhelimeen sovelluskaupasta.

Kaikki toteutetut työt eivät näy matkustajille. Viime vuonna on tehty lisäksi erilaisia perusparannustöitä, kuten vesijohtojen uudistamista sekä ulko- että sisäalueilla. Joensuun lentoaseman investoinnin arvo on n. 0,6 milj. euroa, josta vesijohtoverkoston uudistustöiden osuus on 100 000 euroa.


Finavia on investoinut viime vuosina verkostolentoasemiin

Finavian verkostolentoasemilla on viime vuosina toteutettu lentoasemien peruskorjauksia, liikennealueiden korjauksia sekä sisustusprojekteja viihtyvyyden parantamiseksi.

joensuun-lentokenttä-0013"Olemme investoineet huomattavasti kapasiteetin kasvattamiseen, matkustajakokemuksen ja palvelukonseptien kehittämiseen sekä peruskorjauksiin terminaalirakennuksissa ja lentoliikennealueilla. Lentoasemainvestointeja on kohdistettu sellaisille alueille, joilla lentoasemien palveluilla on kysyntää nyt ja hyvät näkymät myös tulevaisuudessa", kertoo Finavian verkostolentoasemista vastaava johtaja Joni Sundelin.

Vuonna 2015 verkostolentoasemilla tehtiin investointeja noin 25 miljoonalla eurolla ja niiden arvioitu työllisyysvaikutus on 350 henkilötyövuotta. Koko investointiohjelma on tuonut vuosina 2014-2015 keskeisten lentoasemien ympäristöön työtä lähes 2500 henkilötyövuoden verran.

Terminaaliuudistuksen pääsuunnittelija on Archeus Oy ja pääurakoitsija Rakennus- ja Saneeraus M&M Oy. Vesijohtourakan toteutti Maansiirto E Huttunen Oy.