Keski-Suomen lentoliikenteelle rahallista tukea

flybe_ATRKeski-Suomessa lentoliikenne on turvattu ainakin maaliskuun loppuun 2013. Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy:n allekirjoittamat sopimukset Flybe Finland Oy:n ja Estonian Airin kanssa turvaavat sekä päivittäisen yhteyden Jyväskylästä Helsinkiin että kehittävät Jyväskylästä Tallinnan kautta kansainvälisiä yhteyksiä.

Flyben kanssa allekirjoitettu sopimus on määräaikainen ja kestää lokakuusta 2011 lokakuun 2012 loppuun. Sopimuksen arvo on 450 000 euroa ja sisältää sekä ns. tappiontakauksen että markkinointitoimenpiteitä. Markkinointisopimus sisältää erilaista näkyvyyttä ja mainontaa kuten www-mainontaa ja artikkeleita sekä toimittajavierailuja. Flybe lentää Jyväskylän ja Helsingin välillä kolme arkipäivän vuoroa ja kaksi vuoroa viikonloppuisin. Aikataulurakennetta ja vuoromääriä arvioidaan viimeistään kesäliikennekaudelle 2012.

Estonian Airin kanssa allekirjoitettu sopimus on määräaikainen ja kestää maaliskuusta 2012 maaliskuun 2013 loppuun. Sopimuksen arvo on 150 000 euroa. Kyseessä on uusi, kansainvälinen reitti, joka on tarkoitettu tukemaan matkailua ja matkailuyrittäjiä. Keski-Suomen saavutettavuus paranee ratkaisevasti Baltian maista, sekä Pietarin ja Moskovan alueilta. Uusi avattava reitti mahdollistaa myös edulliset jatkoyhteydet useaan Euroopan merkittävään matkailukaupunkiin. Sopimukseen varatulla 150 000 eurolla toteutetaan Keski-Suomen maakunnan matkailuyritysten markkinointitoimenpiteitä, kuten erilaista näkyvyyttä, kampanjoita ja toimittajavierailuja. Estonian Air lentää Jyväskylän ja Tallinnan välillä kuusi edestakaista vuoroa viikossa; kaksi maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin, yhden sunnuntaisin.

Maakunnan toimijat mukaan kustannuksiin

Jykesin allekirjoittamien sopimusten yhteisarvo on 600 000 euroa. Jykes ja Jyväskylän kaupunki odottavat maakunnan muita julkisia toimijoita ja kuntia osallistumaan taloudellisesti lentoliikennetalkoisiin. Rahoituskampanja käynnistyy tammikuussa 2012 ja kestää koko vuoden.

Keski-Suomen liitto on myöntänyt 14.12.2011 Jykesille 80 000 euroa lentoliikenteen turvaamiseen ja kehittämiseen. Jyväskylän kaupunki on varannut vuoden 2012 talousarvioonsa lentoliikenteen turvaamiseen ja kehittämiseen 350 000 euroa. Summa käytetään Jykesin allekirjoittamiin lentoliikennesopimuksiin.