Kotimainen lentokonevalmistaja Atol Avion odottaa menestystä hyvin sujuneilta Aero 2015 -messuilta

ATOL_Aero2015_2Suomalaisen Atol 650 LSA -amfibiolentokoneen esittely Saksan Friedrichshafenissa  Aero 2015 -yleisilmailumessuilla oli valmistajan mukaan menestys. Atol-koneelle odotetaankin messujen perusteella lukuisia uusia tilauksia.
 
"Messut meni hienosti ja konettamme kehuttiin vuolaasti niin median kuin messuvieraiden taholta. Kiinnostus oli suurta ja odotamme useita uusia tilauksia", kertoo Atol Avionin myyntijohtaja Anssi Rekula.
 
ATOL_Aero2015_1Atol Avionin messuilla kävi Aero 2015 -messujan aikana melkoinen kuhina ja mukana oli myös ennätysmäärä vieraita Suomesta. Valmistaja on tehnyt koneen osalta paljon töitä edellisvuoteen verrattuna mm. koneen viimeistelyn, rahoittajien ja viranomaisten kanssa.
 
"Suurin merkitys on kuitenkin niillä 26 minuutilla, joiden aikana teimme ensilentomme. Tuolloin projektimme muuttui tuotteeksi, jota voi aidosti myydä", iloitsee Rekula.
 
Messumatka Saksan Friedrichshafeniin  tehtiin uudella erityisesti ATOL 650 LSA -amfibiolentokonetta  varten suunnitellulla peräkärryllä (ATOL Mobile Hangar).
 
ATOL_mobhangarSe todettiin matkan aikana toimivaksi ja hyväksi niin koneen kuljettamiseen kuin myös säilyttämiseen. Atol on pakattavissa kuljetuskuntoon nopeasti ja helposti. 
 
Atol Avion Oy on seuraavaksi käynnistämässä joukkorahoituskierrosta, jolla mukaan tavoitellaan myös piensijoittajia. Sen myötä suunnitellaan Rovaniemen tuotantolinjan kapasiteetin nostoa. Yhtiöllä on myös paikallisista toimijoista koostuva alihankintaverkosto.

Lue myös: