Lennonjohtokiistan työnseisaukset laajenevat hiihtolomaviikolle

ATC_estripSuomen Lennonjohtajien Yhdistys (SLJY) ry on jättänyt valtakunnansovittelijalle ilmoituksen lennonjohtajien työnseisausten laajentamisesta 16.2.2019 alkaen.  ANS Finland aloitti työsulun 2. helmikuuta ja SLJY laajensi työtaisteluaan maanantaina 4. helmikuuta alkaen.

ANS Finlandin asettama 2.2. alkanut työsulku koskee kuutena päivänä viikossa Helsinki-Vantaan lennonjohtokeskusta eli lähi- lähestymis- ja aluelennonjohtoja sekä Turun, Vaasan, Tampere-Pirkkalan, Jyväskylän, Kuopion, Rovaniemen ja Oulun lentoasemia.

Suomen lennonjohtajien yhdistyksen SLJY:n ilmoittamat uudet työnseisaukset toteutetaan maanantaisin–lauantaisin kello 00.00–09.00 ja torstaisin lisäksi kello 13.00–15.00. Työnseisausaika mukailee SLJY:n mukaan työnantajan työsulun aikoja ja se koskee kaikkia SLJY:n jäseniä. Mukaan tulevat siis käytännössä kaikki lentoasemat. Lisäksi se laajenee kattamaan aamuille yhden lisätunnin kello 08-09 väliseltä ajalta.

SLJY ja PALTA ovat neuvotelleet työehtosopimuksesta yli vuoden ja työriitaa on myös soviteltu valtakunnansovittelijan johdolla joulukuun loppupuolelta lähtien.

Osapuolet tapaavat valtakunnansovittelijan johdolla seuraavan kerran torstaina, 7. helmikuuta klo 16.30.

Lue myös: