Lentokenttäavustajien työehtokiistaan liittynyt lakonuhka peruuntui - seuraava työnseisausuhka 21.6

avustettavat_autotLentokenttäpalvelujen kenttäavustajia koskeva työnseisausuhka 15.–16.6.2018 peruttu. Voimassa on edelleen juhannusviikon torstaille 21. kesäkuuta ilmoitettu päivän mittaisen työnseisauksen uhka. Työnseisausuhka liittyy Ilmailualan Unioni IAU ry:n ja Lassila & Tikanoja Oyj:n väliseen työriitaan.

Ilmailualan Unioni IAU ry ilmoitti peruuttavansa Kiinteistötyönantajat ry:n jäsenyrityksessä Lassila & Tikanoja Oyj:ssä työnseisauksen, joka oli ilmoitettu alkavaksi perjantaina 15. kesäkuuta 2018 kello 05.00 ja päättyväksi lauantaina 16. kesäkuuta kello 05.00. Kokolentoliikenteen sujuvuutta uhkasi myös IAU:n ilmoittamat tukitoimet, jos työnseisauksen kohteena ollutta työtä olisi tehnyt joku muu osapuoli.

IAU ja tukitoimien piirissä olevia työnantajayrityksiä edustava Palvelualojen työnantajat PALTA ry ovat keskiviikon aikana käyneet keskusteluja kenttäavustajia koskevasta yleistilanteesta ja ratkaisuvaihtoehdoista vt. valtakunnansovittelija Jukka Ahtelan johdolla. Osapuolet jatkavat keskusteluja maanantaina 18.6.2018.

avustettavat_tuolit_1Ilmailualan Unioni IAU ry:n ilmoittama Lassila & Tikanoja Oyj:tä koskeva torstaina 21.6.2018 kello 05.00 alkavaksi ilmoitettu ja samana päivänä kello 23.59 päättyväksi ilmoitettu työtaistelu-uhka tukitoimiuhkineen on edelleen voimassa.

Työnseisaukset olisivat koskeneet EY-asetuksen 1107/2006 mukaisia liikuntarajoitteisten henkilöiden avustamiseen liittyviä maahuolintatöitä sekä yksin matkustavien lasten avustamista.

Kiistan kohteena oleva työntekijäryhmä antaa matkustajille maksutonta avustuspalvelua. Se on suunnattu lentoasemalla liikkumiseen apua tarvitseville kuten kehitys-, näkö- tai kuulovammaisille, iäkkäille tai liikuntakyvyltään muutoin rajoittuneille matkustajille.

Palvelun piirissä työskentelevä henkilökunta avustaa matkustajan tarvittaessa lentokoneen istuimelle saakka ja vastavuoroisesti paluumatkalla lentokoneesta pysäköintialueelle, bussilaitureille, juna-asemalle tai takseille.

Lue myös: