Lentokenttäavustajien työehtokiistaan ratkaisu - yt:t peruttiin ja työntekijät saivat palkankorotuksen

avustettavat_tuolit_2Lassila & Tikanojan lentokenttäavustajia koskevaan työehtokiistaan saatiin ratkaisu 18. kesäkuuta. Työntekijöiden palkkoja korotetaan ja yt-neuvotteluprosessi keskeytetään. Työnseisausuhka peruttu ja Juhannuksen aikainen lentoliikenne sujuu tältä osin häiriöittä.

 

Pitkään jatkunut lentokenttäavustajien työehtoja koskeva työriita päättyi maanantai-iltana 18. kesäkuuta, kun L&T ja IAU hyväksyivät vt. valtakunnansovittelija Jukka Ahtelan laatiman pöytäkirjan riidan ratkaisemiseksi. Yhteisymmärrys saavutettiin riidan kohteena olleista palkankorotuksiin ja yhteistoimintaan liittyvistä kysymyksistä.

Aikaansaadun sovun myötä kenttäavustajien palkkoja korotetaan sekä jo ilmoitetut työnseisaukset perutaan ja yt-neuvottelut keskeytetään.

lmailualan Unioni IAU ry  perui Kiinteistötyönantajat ry:n jäsenyrityksessä Lassila & Tikanoja Oyj:ssä työnseisauksen, joka oli ilmoitettu alkavaksi torstaina 21. kesäkuuta 2018 kello 05.00 alkaen. Työnseisauksen oli määrä päättyä samana iltana kello 23.59.

PRM_odotusalueKiistassa oli kyse EY-asetuksen 1107/2006 mukaisesta liikuntarajoitteisten henkilöiden avustamiseen liittyvistä maahuolintatöistä sekä yksin matkustavien lasten avustamista.

Kyseinen maksuton avustuspalvelua on suunnattu lentoasemalla liikkumiseen apua tarvitseville kuten kehitys-, näkö- tai kuulovammaisille, iäkkäille tai liikuntakyvyltään muutoin rajoittuneille matkustajille.

Palvelun piirissä työskentelevä henkilökunta avustaa matkustajan tarvittaessa lentokoneen istuimelle saakka ja vastavuoroisesti paluumatkalla lentokoneesta pysäköintialueelle, bussilaitureille, juna-asemalle tai takseille.

Lue myös: