Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin uusi organisaatio aloittaa 1. lokakuuta 2024

Traficom_signLiikenne- ja viestintävirasto Traficomin organisaatio uudistuu 1. lokakuuta 2024 alkaen kahdeksaksi toimialaksi ja viideksi vaikuttavuusverkostoksi. Tavoitteena on, että uusi organisaatiorakenne olisi mahdollisimman selkeä niin asiakokonaisuuksien kuin johtamisenkin osalta. Tavoitteena on varmistaa Traficomille osoitettujen tehtävien tehokas toteuttaminen ja asiakkaiden entistä parempi palvelu.

"Huomioimme asiakkaiden ja sidosryhmien näkökulman uuden organisaation rakentamisessa. Haimme selkeyttä organisaation rakenteisiin ja johtamisen rooleihin, yhteistyöstä tinkimättä. Näin pystymme palvelemaan entistä paremmin asiakkaitamme ja tehostamaan toimintaamme toimivien ja turvallisten liikenne- ja viestintäyhteyksien ja -palveluiden sekä kyberturvallisuuden edistäjänä", kertoi Traficomin pääjohtaja Jarkko Saarimäki.

"Osana käynnissä olevaa strategiatyötämme jatkamme keskustelua sidosryhmiemme kanssa siitä, mihin suuntaan haluamme yhdessä kulkea muuttuvassa toimintaympäristömme", jatkoi Saarimäki.

Jatkossa Traficomissa on kahdeksan toimialaa, jotka ovat Liikenteen turvallisuus ja palvelut -toimiala, Autoilijan palvelut -toimiala, Tieto ja tulevaisuuden yhteydet -toimiala, Kyberturvallisuuskeskus-toimiala, Hallinto-toimiala, Tietohallinto-toimiala, Turvallisuus ja varautuminen -toimiala sekä Viestintä ja yhteiskuntasuhteet -toimiala.

Ilmailu kuuluu yhdessä merenkulun, veneilyn, merikartoituksen, vesiväylien, raideliikenteen ja tieinfran kanssa Liikenteen turvallisuus ja palvelut -toimialaan. Tämän toimialan ylijohtajana toimii Pietari Pentinsaari ja ilmailujohtajana uudessa organisaatiossa aloittaa Jari Pöntinen. Hän siirtyy tehtävään Traficomin ilmailusta vastaavan johtajan tehtävästä.

Uusien toimialajakojen lisäksi Traficomissa toimii viisi vaikuttavuusverkostoa, jotka edistävät vastuualueensa yhteiskunnallista kehitystä ja sidosryhmäyhteistyötä.

Traficomin johtoryhmän muodostavat pääjohtaja, toimialojen johtajat sekä verkostojen ylijohtaja.

Lue myös: