Liikesuihkukone ja pienkone törmäsivät kiitotiellä Yhdysvalloissa - kaksi kuoli turmassa

Cessna 150 tuhoutui yhteentörmäyksessä Cessna Citation 525 -liikesuihkukoneen kanssa Indianan Marionin (KMZZ) paikallisella lentokentällä. Alkuillasta 2. huhtikuutat tapahtuneessa turmassa menehtyi kaksi Cessna 150 -pienkoneessa ollutta miestä.

Cessna 150 (N5614E) oli tekemässä lentoonlähtöä Marionin lentokentän kiitotieltä, kun se törmäsi hetkeä aiemmin, ilmeisesti vastakkaisesta suunnasta kiitotielle laskeutuneen Citationin (N511AC) pyrstöön.

Cessna 150 tuhoutui törmäyksen jälkeisessä tulipalossa ja koneessa olleet miehet menehtyivät. Molemmat olivat palomiehiä ja toinen heistä omisti tuhoutuneen koneen. Liikesuihkukoneessa oli viisi henkilö, jotka eivät loukkaantuneet turmassa. Kone kärsi kuitenkin mittavat vauriot, kun sen korkeus- ja sivuvakaajat leikkaantuivat irti.

Marionin lentokentällä ei ole lennonjohtoa vaan lentäjät kommunikoivat keskenään radioitse ilmoittamalla aikeensa muulle liikenteelle. Lentokentällä on käytössä kaksi risteävää kiitotietä 04/22 ja 15/33. Yhdysvaltain onnettomuustutkintakeskus NTSB tutkii tapausta.