Lufthansa City Airlinesin ensimmäiset kohteet ovat Saksassa, Isossa-Britanniassa ja Ranskassa

CityAirlines_logoLufthansa-konsernin tuorein lentoyhtiö Lufthansa City Airlines aloittaa lennot kesällä 2024 ja on nyt julkistanut ensimmäiset kohteensa. Lennot käynnistyvät ensivaiheessa Münchenistä ja ensimmäiset kohteet sijaitsevat Saksassa, Isossa-Britanniassa ja Ranskassa. Lennot aloitetaan Airbus A319 -koneilla, jotka korvataan myöhemmin uusilla Airbus A220-koneilla.

Lufthansa City Airlines käynnistää operaatiot Münchenistä ja kohteina ovat Berliini, Hampuri, Bremen, Düsseldorf, Köln, Hannover sekä Birmingham, Manchester ja Bordeaux. Kesää seuraavina kuukausina tavoitteena on laajentaa reittiverkostoa Euroopassa. Uuden yhtiön reittiavauksia odotetaan tehtäväksi myös Frankfurtista.

CityAirlines_A319Lennot aloitetaan neljällä Airbus A319 -koneella, joista kaksi ensimmäistä on jo maalattu uusiin väreihin. City Airlinesin on määrä tarjota matkustajille yhtenäinen Lufthansa-brändin mukainen kokemus.

Joulukuussa 2023 Lufthansa tilasi 80 kapearunkokonetta Airbusilta ja Boeingilta sekä solmi sopimukset 120 lentokoneen osto-oikeuksista. Tilauksessa on mukana 40 Airbus A220-300 -konetta, jotka toimitetaan vuodesta 2026 alkaen Lufthansa City Airlinesin käyttöön. Lufthansa-konsernin mukaan kyseessä on selvä signaali uuden lentoyhtiön tulevaisuudesta. Osto-oikeuksia on myös 20 samanlaiseen lisäkoneeseen. Muilta osin tilaus ja optiot koskivat Boeing 737 MAX ja A320-koneita. Vahvistetut toimitukset on määrä tehdä vuoteen 2032 mennessä.

CityAirlines_A220Lufthansa-konserni pyrkii uuden City Airlinesin avulla vahvistamaan lähiliikenteensä kilpailukykyä, markkina-asemaansa sekä kaukolentoreittien kasvusuunnitelmia.

Lue myös: