Nettiyhteys avautui Lufthansan ja Austrian Airlinesin Euroopan lennoilla

 Lufthansa_A320neoLufthansa ja Austrian Airlines avasivat nopean ja rajattoman nettiyhteyden Euroopan lennoillaan. Eurowings liittyy palvelun piiriin lähiviikkojen aikana. Tarjolla on aiemmin kerrotun mukaisesti kolmen, seitsemän ja 12 euron hintaisia palvelupaketteja.

Kaikkiaan tarvittava wifi-teknologia ja satelliittiantenni on ensivaiheessa asennettu 19 Lufthansan A320-koneeseen sekä 31 Austrian Airlinesin ja 29 Eurowingsin koneeseen, joka avaa palvelun lähiviikkoina. Uudella palvelulla varustettuja koneita tulee jatkuvasti lisää. Myös Swiss aloittaa internet-yhteyden tarjoamisen Euroopan lennoillaan mutta vasta vuodesta 2018 eteenpäin.

Uusi teknologia osoittautui toimivaksi alkuvuoden aikana tehdyn koekäyttöjakson aikana. Tuolloin Lufhansa ja Austrian lensivät molemmat viidella wifi-varustetulla A320-koneperheen koneella.

Austrian_tailInternet-yhteys on tarjolla matkustajien omien mobiililaiteiden kautta ja käytössä on normaalin nettisurffauksen ja viestittelyn lisäksi myös videoiden striimausta.

Lufthansan lennoilla matkustajien valittavana on kolme palvelupakettia, jotva ovat kolmen euron hintainen FlyNet Message, seitsemän euron hintainen FlyNet Surf ja kallein 12 euron FlyNet Stream mahdollistaa videopalveluidenkin käytön. Austrian tarjoaa samoja paketteja myAustrian FlyNe -nimellä.

Eurowings_A320Palvelu ostetaan mobiililaitteen kautta ja maksetaan luottokortilta tai maksupalveluilla kuten PayPalilla. Tulossa on myös mahdollisuus ostaa palvelu lentomaileilla ja roaming partnereiden kautta.

Lufthansan teknologiakumppanina hankkeessa on Inmarsat, jonka viimeisin Ka-taajuutta käyttävä satelliittiyhteys tarjoaa luotetavaa peittoa lähi- ja keskipitkien lentojen käyttöön Inmarsat Global Express -verkon kautta. Mukana hankkeessa on palveluntarjoajana myös Deutsche Telekom.

Finnair on tuomassa vastaavan palvelun Euroopan liikenteen Airbus-kapearunkolaivastoonsa. Järjestelmän asennustyöt alkavat toukokuussa 2017 ja valmistuvat kesäkuussa 2018. Myös SAS on ilmoittanut nettipalvelun avaamisesta Euroopan lennoillaan vuoden 2017 jälkimmäisellä puoliskolla.

 Lue myös: