Norjalaistuomioistuin hyväksyi Norwegianin uudelleenjärjestelysuunnitelman

Norwegian_737_nose_1Oslolainen tuomioistuin on 12. huhtikuuta hyväksynyt Norwegianin uudelleenjärjestelysuunnitelman Norjassa. Nyt siis sekä Irlannissa että Norjassa käynnissä olleet menettelyt ovat saaneet tuomioistuimilta hyväksynnän ja Norwegian valmistautuu seuraavaksi keräämään uutta pääomaa.

Tuomioistuin päätyi Norwegianin kannalta positiiviseen ratkaisuun, kun luotottajat olivat hyväksyneet yhtiön suunnitelman 9. huhtikuuta päättyneellä sovittelujaksolla.

"Olemme erittäin tyytyväisiä tähän tärkeään ja myönteiseen tuomioistuimen päätökseen. Olemme ylittäneet kaksi suurinta oikeudellista virstanpylvästä ja voimme siirtyä kohti uuden pääoman hankintaa", sanoi Norwegianin toimitusjohtaja Jacob Schram.

Tuomioistuinten päätökset sekä Irlannissa että Norjassa tulevat lopullisiksi, kun suunniteltu lisäpääoma on hankittu. Näiltä osin suunnitelman odotetaan valmistuvan toukokuussa.

Norwegian vaikuttaa siis selvinneen pahimman yli ja kesää uutta rahoitusta käynnistääkseen lennot uudelleen.

Kaukolentomarkkinoilta vetäytynyt halpalentoyhtiö pyrkii palaamaan laajemmin markkinoille vielä vuoden 2021 aikana uuden rahoituspohjan turvin. Uudelleenjärjestelyn aikana Norwegianin laivaston kokoa leikataan käsittämään vain 53 kapearunkokonetta. Konemäärää suunnitellaan kasvatettavan 70 koneeseen jo vuoden 2022 aikana riippuen kysynnästä ja matkustusrajoituksista.

Norjassa rahoitusta on saanut myös uusi halpalentoyhtiö Flyr, jonka on määrä käynnistää lennot Boeing 737-800 -koneilla kesäkuussa 2021. Kaukolentomarkkinoilla Norwegianin jättämän aukon pyrkii täyttämään puolestaan uusi norjalainen Norse Atlantic Airways. Sen on määrä käynnistää lennot joulukuussa 2021. Molemmissa uusissa yhtiöissä johto koostuu Norwegianin vanhoista osaajista.

Lue myös: