Norwegian turvasi uuden pääoman ja saa valtiontuen - haasteelliset ajat kuitenkin jatkuvat

787_norwegian_boeingNorwegian vahvisti 20. toukokuuta saaneensa uudelleenjärjestelyt toteutettua sekä saaneensa hyväksynnän Norjan valtion myöntämälle kolmen miljardin Norjan kruunun  tuelle. Halpalentoyhtiö onnistui muuttamaan 12,7 miljardin kruunun velat pääomaksi. Siitäkin huolimatta tulevat kuukaudet ovat haasteellisia.

Norwegian on vuoden 2018 lopulta saakka tehnyt merkittäviä toimia uudelleenjärjestelläkseen operaatioita takaisin kannattavuuden tielle. Toimet olivat ennen koronapandemiaa viemässä yhtiötä voitolliseksi vuoden 2020 aikana.

Tunnetuin seurauksin koronaviruksen leviäminen on halvaannuttanut lentoliikenteen ja ajanut  lentoyhtiöt keskelle kriisiä. Kysyntä putosi alkvuoden aikana merkittävästi, mutta nyt odotuksissa on jo lentämishalujen elpyminen.

Norwegian sai vietyä maaliin jättimäisen uudelleenjärjestelyn, jossa omistusta siirtyi velkojille kuten Norwegianille lentokoneita vuokraaville yhtiöille. Uusia suuromistajia ovat mm. irlantilainen Aercap sekä kiinalainen BOC Aviation. Norwegian on myös luonut uuden strategian ja liiketoimintasuunnitelman. Toimet takasivat yhtiölle myös toisen ja kolmannen Norjan valtionapupaketin.

Uusi tulevaisuuden Norwegian on aiempaa pienempi ja toiminta alkaa, kun matkustusrajoitukset poistuvat ja kysyntä kasvaa.