Patria myi Norjan Bardufossin helikopterihuoltotoiminnot Kongsbergille

Patria_flagsPatria myy Bardufossissa sijaitsevan helikopterihuoltoyksikkönsä (Patria Helicopters AS) Kongsberg Aviation Maintenance Services (KAMS) -yhtiölle, josta Patria omistaa 49,9 prosenttia.

 

Patrian mukaan yksikön myynti vahvistaa helikopterihuoltotoimintaa Norjassa, parantaa asiakastukea ja tehokkuutta. Sopimus astuu voimaan 1.7.2020 alkaen. 

"Sopimuksen tarkoituksena on tukea Norjan puolustusvoimien NH90-laivaston käytettävyyttä. KAMS on Norjan puolustusvoimien strateginen kumppani, ja Bardufossin yksiköllä on jatkossa paremmat mahdollisuudet toimia osana KAMSia", toteaa Jukka Holkeri, joka vastaa Patrian International Support Partnerships -liiketoiminnasta. 

Bardufossissa on keskitetty palvelupiste helikoptereiden huolto-, korjaus- ja ylläpitopalveluihin. Patria osti yksikön vuonna 2011, ja se työllistää 27 henkilöä. 

KAMS tekee lentokoneiden, helikoptereiden sekä niiden eri osien ja laitteiden huolto-, korjaus- ja muutostöitä Norjan puolustusvoimille sekä muille sotilas- ja siviiliorganisaatioille. Yhtiön toimipaikat sijaitsevat Kjellerissä ja Ryggessä, Norjassa.  Yhtiö työllistää 285 henkilöä.