Patrialle pitkäaikainen sopimus osatoimituksista Airbus A320 -koneiden sivuvakaajiin

Airbus_Hamburg_2Patria on allekirjoittanut sopimuksen osavalmistuksesta Airbusin A320 -ohjelmaan. Patria valmistaa jatkossa hiilikuiturakenteet, jotka muodostavat A320-koneiden sivuvakaajien kaarirakenteet. Osat toimitetaan Airbusin tehtaille Saksan Hampuriin.

Airbus valmistaa A320-koneita tällä hetkellä vuosittain noin 600, ja toimitusmäärä kohoaa yli 700:aan vuoden 2018 aikana. Eurooppalaisvalmistajan tilauskirjassa on nykyisin 5627 kapearunkotilausta ja koneita on toimitettu jo kaikkiaan 7203.

A320-koneita valmistetaan mm. tuotantolinjalla Hampurin Finkenwerderissä. Korkeus- ja sivuvakaajat valmistetaan tehtailla Hampurin Stadessa.

”Sopimukseen pääseminen yli vuoden neuvotteluiden jälkeen on osoitus Patrian uskottavuudesta ja kilpailukyvystä toimittajana jatkuvasti kiristyvässä kansainvälisessä kilpailussa. On myös erityisen tärkeää päästä toimittajaksi A320-koneeseen, joka on eniten myyty matkustajalentokone. Ilman strategista panostusta tuotantoprosessien automatisointiin tämä ei olisi ollut mahdollista”, Aerostructures-yksikön liiketoimintajohtaja Petri Hepola sanoo.

Patria on lähiaikoina panostanut tuotantoteknologian uudistamiseen hankkimalla automaattisen laminointiyksikön Jämsän Halliin. Tätä laitetta tullaan käyttämään uuden sopimuksen mukaisten tuotteiden valmistukseen.

"Solmittu sopimus on A320-koneiden tuotanto-ohjelman mittainen eli se on voimassa toistaiseksi. Airbusin nykyinen tilauskanta kattaa seuraavat 8,5 vuotta", kertoo Hepola Lentoposti.fi:lle

Patrian Aerostructures-yksikkö valmistaa komposiittirakenteita Airbusin A330-, A380- ja A400M-koneisiin, NH90-helikopteriin sekä erityissovelluksiin Saabille.