Poliisi pidätti kaksi Gatwickin drone-häiriköinnistä

Gatwick_polceSussexin poliisi on tehnyt perjantai-iltana kaksi pidätystä liittyen Gatwickin lentokenttään piinanneeseen drone-häiriköintiin. Lentokenttää häirittiin droneilla usean päivän aikana ja kiitotie suljettiin hetkeksi vielä perjantai-illan aikana. Pidätettynä on 54-vuotias nainen ja 47-vuotias mies, jotka ovat pariskunta.

Osana käynnissä olevaa tutkintaa Sussexin poliisi on tehnyt kaksi pidätystä perjantaina 21. joulukuuta hieman kello iltakymmenen jälkeen. Pidätykset tehtiin yleisen turvallisuuden nojalla ja muut tutkintalinjat ovat yhä avoinna. Päämääränä on poistaa uhka matkustusturvallisuudelta.

Tapaukset liittyvät droonien rikolliseen käyttöön, joka häiritsi merkittävästi Englannin toiseksi suurimman lentoaseman lentoliikennettä.

Gatwickin liikenne oli droonilennättäjien toimien seurauksena kiinni keskiviikosta 19. joulukuuta lähtien. Lentoliikenne pääsi toimimaan ainoastaa rajoitetulla kapasiteetilla. Viimeisimmät luvattomat lennätyshavainnot tehtiin vielä perjantai-iltana ennen pidätyksiä, jolloin kenttä oli kiinni noin tunnin ajan.

Drone_Drome_rafael_2Poliisin tutkinta on edelleen kesken ja toimia jatketaan lentokentällä, jonne rakennetaan vastustus- ja havainnointikykyä mahdollisia tulevia drone-uhkia vastaan. Käytössä on poliisin mukaan useita eri menetelmiä.

Brittiarmeijan arvioidaan tuoneen paikalle Rafael Drone Dome anti-drone -järjestelmän lentoliikenteen turvallisuuden varmistamiseksi (lue lisää linkistä alla).

Lue myös: