Presidentti myönsi yhden uuden lentokapteenin arvonimen

presidenttiTasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi presidentin esittelyssä 16. kesäkuuta 64 arvonimeä. Niiden joukossa oli yksi uusi lentokapteenin arvonimi. Kyseinen tunnustus voidaan hakemuksesta myöntää ansioituneelle ilmailun parissa työskentelevälle tai sitä harrastavalle.

Lentokapteenin arvonimi myönnettiin Timo Toikalle, joka on liikennelentäjä ja lentokapteeni sekä vanhempi tarkastuslentäjä. Toikka on käynyt myös Ilmavoimien lentoupseerikurssin.

Timo_Toikka_ATOL_ARTimo Toikka toimii nykyisin kotimaisen lentokonevalmistaja Atol Avionin koulutuspäällikkönä ja vastaa kaikesta yhtiön lentokoulutuksessa.
 
Päätyönään Toikka lentää NetJetsin Challenger 350 -liikesuihkukoneella.
 
Aiemmin urallaan hän on toiminut mm. eri liikelentoyrityksissä Suomessa ja Euroopassa. Lentokokemusta Toikalla on mm. King Air 90-200, Beechjet 400, Citation X, Citation Excel, Challenger 350 -koneista.
 
Ensimmäiset lentokapteenin arvonimet saivat 1934 Aeron lentäjät Gunnar Lihr ja Ville Leppänen. Nyt lentokapteenin arvonimiä on myönnetty Lentoposti.fi:n laskelmien mukaan 103 kappaletta. Kaiken kaikkiaan arvonimiä on myönnetty vuodesta 1918 lähtien vähän yli 14 000.
 
Lue myös: