RAF tuo kolme Eurofighter Typhoonia Turun lentonäytökseen

Jim Peterson Display Pilot 2018Ison-Britannian Kuninkaalliset Ilmavoimat  RAF on vahvistanut osallistuvansa Turun lentonäytökseen kolmella Eurofighter Typhoon FGR.4 -monitoimihävittäjällä. Turun taivaalla Typhoonilla esiintyy Flight Lieutenant Jim Peterson, joka on Royal Air Forcen vuoden 2019 Typhoon esityslentäjä.

Jim Peterson on lentänyt Typhoonilla vuodesta 2006 lähtien ja hän ensiintyi näyttävästi Suomessa myös vuoden 2018 Ilmavoimat 100 -lentonäytöksessä. Jimin varakoneen lisäksi Turkuun saapuu kolmas Typhoon, joka on maanäyttelyssä yleisöalueella. Lentonäytösyleisö pääseekin tutustumaan Eurofighter Typhooniin niin maassa kuin ilmassa.

I100_TyphoonTyphoon demo team on osa Royal Air Forcen 29. Laivuetta, jonka kotitukikohta on RAF Coningsby, Lincolnshiressä, Britanniassa. Laivueen päätehtävä on kouluttaa uusia Typhoon ohjaajia Royal Air Forcelle.

Eurofighter Typhoon on yksi Ilmavoimien Hornet taistelukoneiden seuraajaehdokkaista HX hävittäjähankkeessa. Eurofighteria edustaa HX hävittäjähankkeessa BAE System Britanniasta. BAE Systemsillä on oma näyttelyalue Turun lentonäytöksessä jossa esitellään tulevaisuuden Typhoonia ja sen soveltuvuutta Suomelle.

Kaikki HX-hankkeessa mukana olevat hävittäjävalmistajat ovat mukana Turun lentonäytöksessä. Mahdollisia näytöskoneilmoituksia odotetaan lisää kevään aikana.


Päälentonäytös Turussa kesäkuussa 2019

Turku Airshow 2019 - logoSuomen Ilmailuliiton 100-vuotisjuhlalentonäytös järjestetään Turun lentoasemalla 15.-16.6.2019. Yleisöllä voi kokea ja nähdä suihkuhävittäjien jälkipolton jyrinää, klassista taitolentoa, pelastushelikoptereita, muodostelmalentoa ja harrasteilmailua.

Suomen Ilmailuliitto ry viettää monin eri tavoin juhlavuottaan. Sen suojelija on Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö.

Ilmavoimat, maavoimien ilmailu sekä Rajavartiolaitoksen Vartiolentolaivue ovat kaikki vahvasti mukana näytöksessä.

SIL100vIlmavoimien Hornetin seuraajaehdokasyritykset HX-hankkeessa ovat kaikki vahvistaneet osallistuvansa Turun lentonäytökseen. BAE Systems, Boeing, Dassault, Lockheed Martin ja Saab esittelevät omia ehdokkaitaan Hornetin seuraajaksi.

 Näytökseen osallistuvasta muusta lentokalustosta kerrotaan lisää kevään aikana. Ulkomaiset sotilaskoneet varmistuvat keväällä 2019.

Suomen Ilmailuliiton 100-vuotisjuhlalentonäytöksen järjestää Turun Lentokerho ry (TLK) joka on Suomen Ilmailuliiton jäsenkerho.

 Lue myös: