Rajusti kasvava Finnair rekrytoi yli 100 lentäjää - tarve myös kokeneille ohjaajille

A321ER_15Finnairin aloitti 1. elokuuta yli 100 lentäjän rekrytoinnin lentäjäkoulutukseen. Nyt alkavassa haussa etsitään sekä jo kokeneita ammattiliikennelentäjiä että henkilöitä, joilla ei tarvitse olla aiempaa lentokokemusta. Valituilla on mahdollisuus aloittaa Finnairin Airbus-perämiehinä jo vuodesta 2018 lähtien koulutuslinjasta riippuen.

"Finnairin kasvu on hyvässä vauhdissa, ja uusiutuva laivastomme ja kasvava reittiverkostomme avaa jälleen uusia mahdollisuuksia lentäjän urasta kiinnostuneille. Erinomaisessa tiimissämme on hyviä kehittymisväyliä aina kapteeniksi ja lennonopettajaksi saakka", sanoo kapteeni ja Finnairin lentotoiminnan johtaja Jari Paajanen.

FInnair_Jari_Paajanen_1Hausta valitut vasta-alkajat voivat valita noin 24 kuukautta kestävän opintojakson Suomen Ilmailuopistossa tai noin 18 kuukautta kestävän Finnairille räätälöidyn intensiivisen Multi-Pilot License (MPL)-koulutusohjelman, joka toteutetaan yhteistyössä Patria Pilot Trainingin kanssa.

Kokeneet ammattiliikennelentäjät puolestaan käyvät Finnairin järjestämän perämieskurssin ja tyyppikoulutuksen.

Koneneita lentäjiä on kotimaisten lentoyhtiöiden kuten Norran ja Jetfilten lisäksi tarjolla myös mm. suomalaisista, jotka ovat töissä ulkomaalaisissa yhtiöissä. Haku kiinnostaa varmasti myös ainakin osaa Suomen Ilmavoimien hävittäjä- ja yhteyskonelentäjistä.

Hakuaika kaikkiin koulutusohjelmiin on 1.8. – 31.8.2017, ja valintaprosessi soveltuvuustesteineen, haastatteluineen ja tarkastuksineen kestää noin kahdeksan kuukautta.


Monivaiheinen hakuprosessi

A350_HEL_ohjaamoFinnairin vastaanottamat hakemukset menevät lentäjistä ja lääkäreistä kootun asiantuntijaraadin  käsittelyyn. Parhaiten kriteerit täyttävät hakijat valitaan jatkoon.

Parhaiten kouluissa menestyneet ja akateemisesti pisimmälle koulutetut hakijat pääsevät suoraan psykologisiin testeihin, ja loput jatkoon valituista kutsutaan kirjalliseen kokeeseen, jossa pääsykoemateriaalina on ilmailuun ja lentämiseen liittyvä aineisto.

Psykologisista testeistä kutsutaan haastatteluihin parhaiten kriteerit täyttävät hakijat.

Edessä on myös kaksi haastattelua, joista toisessa hakijoita haastattelee lentäjävalintoihin erikoistunut psykologi ja toisessa Finnairin lentäjiä ja Suomen Ilmailuopiston opettajia. Haastatteluiden perusteella lääkärintarkastukseen ja poliisiin tekemään turvallisuusselvitykseen kutsutaan alalle parhaiten soveltuvat henkilöt.

Yleiset vaatimukset Finnairin liikennelentäjän valintakriteereiksi ovat yhtiön vaatimienlääketieteellisten kriteerien täyttyminen, poliisin tekemän suppean turvallisuusselvityksen läpäisy ja lukio tai vähintään kolmevuotinen ammatillinen perustutkinto (180 opintopistettä, aikaisemmin 120 opintoviikkoa). Lentäjiltä vaaditaan myös hyvä suomen ja englannin kielen taito

Fysiologisista vaatimuksista pituuden osalta rajoittavia tekijöitä ova 163 cm minipituus. Myös yli 188 cm pituisten hakijoiden on mahduttava koulutuksessa käytettävien lentokoneiden ohjaamoon.

Lue myös: