SAS:n nopea nettipalvelu saa kiitosta Euroopan liikenteessä

SAS_tailsPohjoismaiden ensimmäisen nopean nettiyhteyden Euroopan Airbus-laivastoonsa tuonut SAS on saanut kiitosta palvelustaan. Yhtiö avasi nopean nettiyhteyden Euroopan lennoillaan kaksi kuukautta sitten. Nyt nettipalvelu on tarjolla jo 30 koneessa.

SAS avasi ViaSatin kanssa toteutetun nettipalvelun 16. toukokuuta 2018. Lyhyen kahden kuukauden kokemuksen jälkeen SAS kertoo matkustajien jatkavan netin käyttöä normaalisti käyttäen Netflixiä, Spotifyta ja muita sovelluksia kuten maassakin. Wifi-yhteyden korostetaan tekevän matkustamisesta helpompaa ja SAS haluaa mahdollistaa laajat palvelut myös lennon aikana.

Käytettävä satelliittiyhteys on kymmenen kertaa nopeampi kuin perinteinen lennonaikainen nettiyhteys. Viasat on jo aiemmin tarjonnut samaa palvelua Yhdysvalloissa ja käyttäjien joukossa ovat useat lentoyhtiöt. Myös Finnair on ottamassa samaisen palvelun käyttöön lennoillaan vielä kuluvan kesän aikana. Nyt Finnairilla ollaan koekäyttövaiheessa

SAS tarjoaa nettipalveluaan ilmaiseksi SAS Plus, EuroBonus Diamond ja Gold -jäsenille. GO-luokan matkustajille palvelun hinta on 4,9 euroa koko lennon ajalle.

SAS lentää Helsinki-Vantaalle vaihtelevasti Airbus-kapearunkokoneilla, joten nettipalvelu on tarjolla välillä myös Suomesta lennettäessä. Osan lennoista kuitenkin operoi Cityjet, jonka koneissa wifiä ei ole tarjolla.

SAS oli toukokuussa asentanut wifi-palvelun 28 kapearunkokoneeseen ja nyt koneita on jo 30. Syyskuuhun 2018 mennessä määrä kasvaa jo noin 40 koneeseen. Suurin osa SAS:n laivastosta mahdollistaa nettiyhteyden käytön lennon aikana vuoden 2020 ensimmäisen neljänneksen aikana.

SAS on tuonut nettipalveluaan Airbus-kapearunkokoneiden lisäksi myös Boeing 737-koneisiinsa. Niitä ollaan kuitenkin poistamassa käytöstä yhtiön keväällä 2018 julkistaman Airbus A320neo-konetilauksen myötä.

Lue myös: