Tasavallan presidentti nimitti kenraaleita ja määräsi tehtäviä - Kari Renko logistiikkalaitoksen johtajaksi

presidenttiTasavallan presidentti on 6.9.2019 valtioneuvoston esityksestä päättänyt kenraalin virkaan nimittämisistä ja uusiin tehtäviin määräämisistä puolustusvoimissa. Ilmavoimien osalta kenraalin virkaan nimitettiin Puolustusvoimien strategiapäällikkö kenraaliluutnantti Kim Jäämeri ja Logistiikkalaitoksen apulaisjohtaja Kari Renko määrättiin laitoksen johtoon.

Ilmav_kenrm-Jaameri_painok_20170523Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on nimittänyt Puolustusvoimien strategiapäällikön, kenraaliluutnantti Kim Jäämeren kenraalin virkaan ajaksi 1.1.2020 - 31.12.2022.

Kenraaliluutnantti Kim Erkki Akseli Jäämeri (s. 1964) on toiminut puolustusvoimien strategiapäällikkönä vuodesta 2017 lähtien. Sitä ennen hän on palvellut muun muassa ilmavoimien komentajana, Satakunnan lennoston komentajana ja valtakunnallisten maanpuolustuskurssien johtajana. Kenraaliluutnantiksi hänet ylennettiin vuonna 2017.

Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen apulaisjohtaja insinöörikenraalimajuri Kari Renko puolestaan määrättiin Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen johtajan tehtävään 1.1.2020 lukien.

Kari_RenkoInsinöörikenraalimajuri Kari Juhani Renko (s. 1961) on palvellut Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen apulaisjohtajana vuodesta 2015 lähtien. Sitä ennen hän on toiminut muun muassa sotavarustepäällikkönä Pääesikunnassa, osastopäällikkönä Ilmavoimien Materiaalilaitoksella ja apulaispuolustusasiamiehenä Washington D.C.:ssä. Insinöörikenraalimajuriksi hänet ylennettiin vuonna 2018.

Renko on merkittävässä asemassa myös käynnissä olevassa Ilmavoimien HX-hävittäjähankkeessa.

Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen nykyinen johtaja kenraalimajuri Timo Kakkola, puolestaan määrättiin puolustusvoimien sotatalouspäällikön tehtävään 1.1.2020 lukien.

Kenraalimajuri Timo Tapio Kakkola (s. 1962) on toiminut Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen johtajana vuodesta 2018 alkaen. Aiemmin hän on palvellut muun muassa logistiikkapäällikkönä Pääesikunnassa, Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikuntapäällikkönä ja Länsi-Suomen huoltorykmentin komentajana. Kenraalimajuriksi hänet ylennettiin vuonna 2017.

Muita kenraalinimityksiä Puolustusvoimisssa olivat Karjalan prikaatin komentajan, eversti Jukka Jokisen nimittäminen kenraalin virkaan ajaksi 1.1.2020 - 31.12.2024

Eversti Jukka Erkki Paavali Jokinen (s. 1967) on palvellut Karjalan prikaatin komentajana elokuusta 2019 lähtien. Aiemmin hän on toiminut muun muassa kadettikoulun johtajana Maanpuolustuskorkeakoulussa, sektorijohtajana Pääesikunnassa ja tasavallan presidentin adjutanttina. Everstiksi hänet ylennettiin vuonna 2016.

Lue myös: