Tietoliikennevika sotki Lufthansan lentoliikennettä ja täytti Frankfurtin lentoaseman asematasot

Lufthansa_tailsLufthansa-konsernin lentoyhtiöiden liikenne on häiriintynyt merkittävästi. Syynä on tietoliikennevika, jonka aiheuttajaksi on selvinnyt Frankfurtissa tehtävät rakennustyöt. Lentoja on peruttu merkittävästi ja viiveitä on luvassa edelleen. Iltapäivällä kello 14 jälkeen ensimmäiset Lufthansan lennot nousivat jo ilmaan Frankfurtista ja Münchenistä.

Tietoliikennevika on keskeyttänyt Lufthansa-konsernin lennot laajasti. Saksalaisjätti on kehottanut Saksan sisäisillä lennoille kulkevia ostamaan junaliput ja hakemaan takaisinmaksua yhtiön kanavien kautta.

Ongelmien syyksi on vahvistunut Frankfurtissa tehtävät rautateiden rakennustyöt, joiden yhteydessä on katkottu kaapeleita. 

Tilanteen seurauksena lähtevät lennot eivät päässeet matkaan Frankfurtissa. Tätä seurasi ruuhkautuneet asematasot, kun saapuva liikenne laskeutui Frankfurtiin. Lentoja jouduttiin tämän seurauksena ohjaamaan varakentille.

Tilanne vaikuttaa normalisoituneen keskiviikkoiltapäivällä, sillä kello 14 jälkeen ensimmäisiä Lufthansan lentoja on noussut ilmaan Frankfurtista ja Münchenistä.