Toista kertaa järjestetty Aviation Forum kokosi ilmailualan ammattilaisia Tampereelle

Tredea_Aviation_Forum_IITampereella 1. joulukuuta järjestetty Aviation Forum pyrki saattamaan yhteen ilmailualan kansainväliset ja suomalaiset ammattilaiset. Esillä olivat lentoliikenteen kasvu, ja alueellinen kehitys. Kyseessä oli Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehittämisyhtiö Tredea Oy:n jo toista kertaa järjestämä kansainvälinen lentoalan tapahtuma.


Tredea Oy vastaa alueen lentoliikenteen kehitysohjelmasta, jonka strategiana on kehittää Tampere-Pirkkalasta Euroopan ja Suomen välisen lentoliikenteen yhteysasema. Kehitystyössä on panostettu suorien Euroopan lentoyhteyksien lisäämiseen.

Tampere Aviation Forum II -tapahtuman avasi Tampereen elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen. Puhujina olivat Tampere Ambassador Tom Ronell, Director General, European Regions Airline Association (ERA) Simon McNamara ja Partner, Head of Competition, CMS Belgium Annabelle Lepièce.

Kansainvälisen ilmakuljetusliitto IATA:n Thomas Hedberg kertoi ilmailualan näkymistä Skandinavian alueella. Päivän aikana pidettiin myös paneelikeskuste, jossa oli mukana kansainvälinen edustus SAS:lta, Ryanairilta ja AirBalticilta.

Kotimaasta mukana oli Patrian Mikko Paronen, jonka aiheena oli Finnair Flight Academyn ja Patria Pilot Trainingin merkittävä lentokoulutusyhteistyö. Patrian tuo lentokoulutuksen Tampere-Pirkkalaan vuoden 2017 aikana.

"Kotikenttäetu on meidän kaikkien yhteinen asia. Tärkeää kehitystyötä tehdään yhteistyössä Tampereen kaupungin ja kaupunkiseudun kuntien sekä yritysten kanssa", sanoi Tredean lentoliikenteen kehitysjohtaja Marja Aalto.

Vuoden aikana alueella saavutetut etapit kertovat, että Suomen markkinoissa ja lentoinfrassa nähdään potentiaalia. Kehitystyöryhmä uskoo, että Tampereelle ja Suomeen saadaan lisänostetta myös tulevaisuudessa.

Keväällä 2017 Tampereelta lennetään suoraan kaikkiaan seitsemään kohteeseen: Kanarian saarille, Tukholmaan, Kittilään, Riikaan, Bremeniin ja Budapestiin. Tukholma tarjoaa noin 150 ja Helsinki noin 130 lisäkohdetta. AirBalticin lisäksi Tampereen kentältä lentävät SAS, Ryanair, Finnair ja TUI.

Lue myös: