Turun lääkärihelikopteritukikohdan rakentaminen käynnistyy

ec135_finnhemsTurun uuden lääkärihelikopteritukikohdan rakentaminen käynnistyy heinäkuussa. Turun lentoaseman alueelle sijoittuva tukikohta on suunniteltu vastaamaan ympärivuorokautisen päivystyksen tarpeita. Tavoitteena on päästä muuttamaan uusiin tiloihin kesäkuussa 2015.

FinnHEMSin uuden FH 20 -lääkärihelikopteritukikohdan rakennustyöt käynnistyvät 28. heinäkuuta.  Tukikohta sijoittuu Turun lentoaseman alueelle Finavialta vuokratulle tontille. Uuden tukikohdan yhteyteen tulee myös oma polttoainesäiliö, mikä parantaa polttoaineen saatavuutta merkittävästi. Tavoitteena on päästä muutamaan uusiin tiloihin kesäkuussa 2015.

"Turun uusi tukikohta on ensimmäinen FinnHEMSin suunnittelema ja rakennuttama pysyvä tukikohta. Saamme tilat, jotka on suunniteltu palvelemaan aiempaa paremmin lääkärihelikopteritoiminnan ja ympärivuorokautisen päivystyksen tarpeita", kertoo FinnHEMSin toimitusjohtaja Jyri Örri.

Uusi tukikohta on 900 neliömetriä ja koostuu kaksikerroksisesta miehistötilasta sekä siihen liittyvästä kalustohallista. Miehistötilassa on päivystys- ja oleskelutilojen lisäksi myös koulutus-, toimisto- ja varastotiloja. Lisäksi tukikohdan yhteyteen rakennetaan polttoainesäiliö. Rakennusprojektin kokonaisarvo on noin 2,4 miljoonaa euroa. Pääurakoitsijana rakennushankkeessa on SRV. Maarakennustyöstä vastaa SalKaTi Oy, LVI-töistä Calto Oy ja sähkötöistä Calto Service Oy. Rakennussuunnittelun on tehnyt Insinööritoimisto Markku Posti Oy.

"Kyseessä on merkittävä ja mielenkiintoinen rakennushanke. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme olla mukana rakentamassa pysyvää tukikohtaverkostoa lääkärihelikopteritoimintaan", kertoo SRV:n Lounais-Suomen aluejohtaja Heikki Kallio

Turun FinnHEMS 20 -tukikohta päivystää ympäri vuorokauden ja kussakin päivystysvuorossa on yksi lääkäri, lentäjä ja lentoavustaja. Hälytyksiä tulee keskimäärin yhdeksän vuorokaudessa ja vuodessa noin 3200.

Lue myös: