US Airways liittyy mukaan Finnairin, Iberian ja British Airwaysin Atlantin-yhteishankkeeseen

US_Airways_Airbus32SAmerican Airlines, British Airways, Iberia ja Finnair juhlistavat tänään tärkeää virstanpylvästä, kun US Airwaysista tulee viides lentoyhtiö ja samalla viides oneworld®-allianssin jäsen, joka liittyy lentoyhtiöiden Atlantin-yhteishankkeeseen. Yhteishankkeen aloittivat American Airlines, British Airways ja Iberia lokakuussa 2010, ja Finnair liittyi siihen vuonna 2013.

Atlantic Joint Agreementissä mukana olevat viisi lentoyhtiötä voivat tehdä Atlantin-lentoja koskevaa kaupallista yhteistyötä, johon kuuluu myös tuottojen jakamista koskeva sopimus sekä Pohjois-Atlantin-reittien aikataulujen ja hintojen yhteensovittamista. Yhteistyö hyödyttää Pohjois-Amerikan ja Euroopan välillä matkustavia asiakkaita, sillä tarjottavien vaihtoehtojen määrä kasvaa ja verkostosta tulee entistä kattavampi.

US Airwaysin myötä yhteishankkeeseen saadaan 28 Atlantin-reittiä, joihin kuuluvat myös uudet suorat lennot Yhdysvaltojen ja 18 Euroopan kohteen välillä. Yhteishanke mahdollistaa saumattoman matkustuksen eri puolilta Eurooppaa yli 240:een Pohjois-Amerikan kohteeseen kyseisten viiden lentoyhtiön lennoilla.

Yhteishankkeessa lentoliikenteen solmukohtia eli hubeja ovat seuraavat lentoasemat: New Yorkin JFK, Miami, Chicago, Dallas, Los Angeles, Heathrow, Madrid, Helsinki, Phoenix, Charlotte ja Philadelphia. Yhteistyön ansiosta Helsingistä pääsee kymmeniin Pohjois-Amerikan kaupunkeihin aina Vancouverista Charlotteen ”yhden pysähdyksen taktiikalla”.

US Airways on yhteishankkeessa liitännäisjäsenenä, kunnes sen ja American Airlinesin toiminnot yhdistyvät täysin fuusiossa, jonka seurauksena syntyy maailman suurin lentoyhtiö. US Airways aikoo myös tehdä kattavia code share -sopimuksia muiden lentoyhtiöiden kanssa tulevina viikkoina, mikä helpottaa yhteishankkeen maailmanlaajuisen verkoston hyödyntämistä.

Finnair_Pekka_Vauramo_2”Finnair toivottaa US Airwaysin tervetulleeksi Atlantin-yhteishankkeeseen, joka lisää ihmisten mahdollisuuksia matkustaa saumattomasti Suomesta, Skandinaviasta ja Itämeren maista kymmeniin kohteisiin Pohjois-Amerikassa”, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

”Finnairin osallistuminen yhteishankkeisiin oneworld-kumppaneidensa kanssa on tehnyt Suomesta ennätysmäisen helppopääsyisen ja avoimen kansainvälisille matkustajille. Otamme matkustajat avosylin vastaan tutustumaan maahamme.”

”Olemme todella tyytyväisiä US Airwaysin liittymiseen yhteishankkeen verkostoon, ja jatkamme yhteistyön syventämistä allianssikumppaneidemme kanssa lisätäksemme kasvua, markkinaosuuksia ja kilpailua”, sanoo American Airlinesin toimitusjohtaja Doug Parker.

”Koko fuusioituvan yhtiömme liittyminen sopimukseen tekee yhteishankkeesta entistä vahvemman ja kilpailukykyisemmän, ja US Airwaysin verkosto takaa asiakkaille entistä nopeammat ja vaivattomammat yhteydet satojen Pohjois-Amerikan ja Euroopan kaupunkien välillä.”

Iberia_tails”US Airwaysin liittyminen laajentaa Atlantin-perheemme verkostoa ja lisää palveluidemme vetovoimaa niin uusien kuin vanhojenkin asiakkaiden silmissä, sillä he saavat nauttia entistä joustavammista ja kätevämmistä palveluista ja paremmista eduista matkustaessaan Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä”, sanoo British Airwaysin ja Iberian omistavan International Airlines Groupin (IAG) toimitusjohtaja Willie Walsh.

”Kumppanuuden laajentuminen täydentää Finnairin taannoista liittymistä British Airwaysin ja Japan Airlinesin yhteishankkeeseen. Nyt jos koskaan on hyvä aika ryhtyä suunnittelemaan lentoa maailman toiselle puolelle.”