Uudet hissit toimivat - Kehäradan Lentoasema-aseman sukkulabussit lopettavat 27.12.

keharata_aviapolis_10Lentoaseman Tietotien sisäänkäynnin ja T1-T2-terminaalien välillä syksyn ajan kulkeneet maksuttomat bussit lopettavat liikennöinnin 27. joulukuuta. Busseissa on ollut matkustajia enää harvakseltaan sen jälkeen, kun lentoaseman terminaalin ja juna-aseman välinen suora hissiyhteys otettiin koekäyttöön 18.12.

Koekäyttöön otettu suora yhteys lentoaseman terminaalin ja juna-aseman välillä on osoittautunut toimivaksi, joten väliaikaiset kuljetusjärjestelyt lentoasemalla voidaan purkaa.

Syksyn ajan Kehäradan Lentoasema-aseman Tietotien sisäänkäynnin ja T1-T2-terminaalien välillä kulkeneet maksuttomat bussit kulkevat viimeisen kerran sunnuntaina 27. joulukuuta.

Otsikkokuvan sukkulabussi on kuvattu heinäkuussa Aviapolis-asemalla, josta myös oli lyhyen ajan kuljetukset lentoaseman terminaaleihin. Kehäradan avautuessa Lentoasema-asema ei ollut vielä valmis.

keharata_hissiavaus_4Rautatieaseman ja terminaalin välillä pääsee nyt kulkemaan suoraan hisseillä. Niitä on matkustajien käytössä kaksi. Suoraan lentoasemalle kulkevat liukuportaat puolestaan otetaan käyttöön kevään 2016 aikana, kun asennustyöt valmistuvat.

Matkustajia palvelee asemalla myös Tietotien puoleinen sisäänkäynti, josta kävelymatka terminaali 1:een on noin 350 metriä ja terminaali 2:een noin 700 metriä.

Lue myös: