Uudet maahantulorajoitukset tuovat lisärajoituksia lentoliikenteelle - Finnair peruu lisää lentoja

Finnair_A319_LVAErilaiset viranomaisten asettamat maahantuloon ja ilmatilan käyttöön liittyvät rajoitukset vähentävät lentoliikennettä entisestään ympäri maailmaa. Finnair ilmoitti sunnuntaina 15. maaliskuuta peruvansa lentoja useisiin uusiin kohteisiin 16. ja 17.3. lähtien.

Finnair huomioi useiden maiden viranomaisten asettamat matkustusrajoitukset ja joutuu niiden seurauksena perumaan lentojaan. Myös Suomen ulkoministeriön kehotus välttää  matkustamista kaikkiin maihin on varmasti vaikuttanut Finnairinkin täyttöasteisiin entisestään.

Ulkoministeriö toteaa, että useat maat sulkevat rajojaan ja asettavat rajoituksia liikkumiseen maan sisällä. Suomesta saapuvia asetetaan monissa maissa 14 vuorokauden karanteeniin.

Finnair peruu lentonsa Vilnaan, Hongkongiin ja Madridiin 16.3. lähtien sekä lennot Viroon ja Riikaan 17.3. lähtien. Viimeinen lento Espanjan Barcelonasta Suomeen lennetään 17.3. lennolla AY1654.

Finnair ottaa matkustajiinsa yhteyttä uusista lentojen perumisista. Yhtiö kertoo asiakaspalvelunsa  ruuhkautuneen yhteydenotoista ja se pyytääkin odottamaan ellei asiakkaan lento ole lähdössä 72 tunnin sisällä yhteydenotosta. Näin Finnairin asiakaspalvelu voi auttaa kiireisempiä asiakkaitaan ensin.

Koronaviruksen leviäminen on saanut eri maiden viranomaiset enenevissä määrin rajoittamaan muiden kuin maan omien kansalaisten tai heihin rinnastettavien maahansaapumista.

Lue myös: