Venäjä palautti odotetusti lentoliikenneyhteyksiä - Pietarin ja Moskovan reitit on mahdollista avata

Finnair_Norra_E190Venäjä palauttaa lentoliikenneyhteyksiä ja mahdollistaa reittiliikenteen 27. tammikuuta alkaen Suomeen, Vietnamiin, Intiaan ja Qatariin. Lentoposti.fi kertoi Finnairin 12. tammikuuta myyvän ja suunnittelevan lentoja Pietariin ja Moskovaan tammi-helmikuun vaihteesta lähtien.

Venäjä avaa lentoliikennettä ja mahdollistaa molemmipuolisen lentoliikenteen harjoittamisen 27. tammikuuta 2021 lähtien Suomeen, Vietnamiin, Intiaan ja Qatariin. Uusi päätös on tehty epidemiologisen tilanteen perusteella.

Suomen osalta sallitut reittiparit ovat Pietari-Helsinki kahdella viikkovuorolla ja Moskova-Helsinki kahdella viikkovuorolla. Vietnamin osalta Moskova-Hanoi on sallittu kahdesti viikossa, Intian osalta Moskova-Delhi kahdesti viikossa ja Qatarin osalta Moskova-Doha kolmesti viikossa.

Edellisten lisäksi viikkovuoroja Moskova-Kairo -reitillä nostetaan viiteen.

Venäjä keskeytti lentoliikenteen maaliskuussa 2020 lähes kaikkiin maihin. Aeroflot käynnisti jo joulukuussa 2020 lennot Moskovasta Helsinki-Vantaalle. Nyt myös Finnair saa jälleen lentää kohteisiin Venäjällä.

Tiukentuneet matkustusrajoitukset voivat kuitenkin vaikuttaa lentoyhteyksien palauttamiseen. Myös jatkoyhteydet Yhdysvaltoihin ovat edelleen poikki matkustusrajoitusten takia. 

Lue myös: