Virgin Atlantic ostaa Flyben - yhtiö siirretään Virgin-brändin alle

Flybe_purple_Q400Connect Aiwaysin omistajayhtiöt Virgin Atlantic, Stobart Group ja Cyrus vahvistavat ostavansa lentoyhtiö Flyben. Virgin palaa näin Englannin ja Irlannin sisäisille reiteille, kun Flybe muutetaan Virginin brändin alaisuuteen. Kaupan myötä Flybe siirtyy Connect Airwaysin omistukseen.

Yhteisyritys toimii itsenäisesti Virgin Atlanticista yhteisen hallinnan alaisuudessa. Sen omistavat 40 prosentin osuudella Cyrus Capital Partners, 30 prosentin osuudella Stobart Aviation ja 30 prosentin osuudella Virgin Atlantic Limited, joka on Virgin Atlantic Airwaysin ja Virgin Holidaysin omistaja.

Flybe_embraer_1Uudet omistajat tuovat talousvaikeuksissa olevan Flyben kassaan 20 miljoonaa Englannin puntaa tukeakseen yhtiön operatiivista toimintaa. Lisäksi luvasa on 80 miljoonaa puntaa, joilla investoidaan yhtiön kasvuun.

Flybe jatkaa lentojaan Englannissa ja Irlannissa mutta yhtiö brändätään uudelleen Virgin Atlanticiksi. Flybella tulee jatkossakin olemaan oma operaattorilupa Virginin alla.

Flybe kertoo olevansa Euroopan suurin yksityinen lentoyhtiö. Se kuljettaa vuosittain kahdeksan miljoonaa matkustajaa 81 eri lentoaseman välillä. Reittejä Flybellä on 210 kaikkiaan 15 maassa.

Kaupan kohteena oleva Flybe toimi myös Suomessa yhteistyössä Finnairin kanssa Flybe Finlandin (nykyinen Norra). Finnair-yhteisetyön päätyttyä Flybe alkoi lentää syöttöliikennettä SAS:lle.

Virgin yritti edellisen kerran Englannin sisäisillä markkinoilla Little Red yhtiöllään vuosina 2013-2014.

Lue myös: