YLE Uutiset: Trafi asetti lentokiellon Malmilta lentävälle Antonov An-2 -koneelle

Liettuaan rekisteröidyllä Antonov An-2TP -koneella on operoitu Suomessa säässä, johon ei saisi lentää, kertoo YLE Uutiset. Uutisen mukaan liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on perjantaina laittanut koneen lentokieltoon.

"Koneella on lennetty laittomasti ja lentäjien lupakirjojen kanssa on ongelmia. Toiminta on ilmeisesti naamioitu kerho- tai yhdistystoiminnaksi. Käytännössä tämä vaikuttaa naamioidulta liiketoiminnalta", arvioi liikenteen turvallisuusvirasto Trafin ilmailujohtaja Pekka Henttu YLE Uutisille.

YLE Uutisten mukaan viranomaiset ovat tienneet tapauksesta muutamia viikkoja. Kone on asetettu perjantaina lentokieltoon. YLE:n nettisivujen kuvan (linkki alla) mukaan Antonovin nelilapaiseen potkuriin on teipattu asiasta kertova ilmoitus.

Trafi on myös ohjeistanut Helsinki-Malmin lennonjohtoa, ettei konetta saisi päästää ilmaan Malmin lentokentältä, kertoo YLE. Lennonjohdon aukiolon ulkopuolella Malmi tosin toimii myös ns. korpikenttänä.

Vuonna 1947 ensilentonsa tehnyt yhdellä tähtimoottorilla varustettu Antonov An-2 on kaksitasoinen kokometallirakenteinen yleisilmailukone, joka on suunniteltu toimimaan alkeellisilta kentiltä. Tätä luotettavaa työjuhtaa on valmistettu myös Puolassa ja Kiinassa. An-2 voi kuljettaa 10 - 12  matkustajaa.

YLE Uutisten juttu