Yli 150 Lufthansan, Austrian Airlinesin ja Swissin kapearunkokonetta saa uuden nopean nettiyhteyden

LH_AUS_SwissLufthansa-konsernin lentoyhtiöt Lufthansa, Austrian Airlines ja Swiss tarjoavat pian matkustajilleen mahdollisuuden netin käyttöön kaikilla Euroopan-lennoillaan. Vuoden 2024 aikana käynnistetään työt, joissa asennetaan internet-yhteyden mahdollistavat uudet antennit ja järjestelmät kaikkiin A220, A319, A320 ja A321-koneisiin, jotka lentävät Lufthansan, Austrian Airlinesin ja Swissin laivastoissa.

Jo nykyisin Lufthansa ja Austrian Airlines tarjoavat matkustajilleen ilmaiset viestiyhteydet kapearunkokoneissaan, jotka on varustettu internet-yhteydellä. Nykyisin palvelu on tarjolla jo noin 240 Lufthansa-konsernin A320-perheen lentokoneessa, jotka on varustettu Ka-taajuusalueen internet-yhteydellä satelliittiverkoston kautta. Nyt julkistetun hankkeen myötä myös Swissin koneisiin tulee ensimmäistä kertaa tarjolle nettiyhteysmahdollisuus.

Lufthansa-konserni toteuttaa hankkeen yhteistyössä ViaSatin kanssa, jonka S-taajuusalueen antennit asennetaan yli 150 lentokoneeseen loppuvuodesta 2024 alkaen. Koneisiin asennetaan uuden teknologian antennit, jotka tuottavat aiempaa vähemmän vastusta ja sitä kautta vähentävät päästöjä. Uudet pienemmät antennit painavat alle 60 kg. Kaikkiaan asennustyöt kestävät noin kaksi vuotta.

Uusi antennijärjestelmä hyödyntää EAN-hybriditeknologiaa (European Aviation Network), jonka S-taajuusalueen satelliittiyhteys tarjoaa Euroopan-laajuista kattavuutta. Sitä täydentävät Deutsche Telekomin ja paikallisten radiomastojen 4G LTE -ratkaisut.

Töiden valmistuttua kaikilla Lufthansan, Austrian Airlinesin, Eurowingsin ja Swissin Euroopan-lennoilla on mahdollisuus käyttää nettiyhteyttä. Lufthansa, Austrian Airlines ja Eurowings ovat mahdollistaneet nettiyhteydet osassa laivastoaan jo vuodesta 2017 lähtien. Edellisten lisäksi Lufthansa CityLine operoi myös Lufthansan Euroopan-lentoja ja sen käyttämissä Embraer-koneissa ei ole nettiyhteyttä.

Uutta on myös se, että lennoilla on mahdollisuus käyttää ilmaiseksi ja rajoittamattomasti viestiyhteyksiä ainoastaan kirjautuen FlyNet-portaaliin ja rekisteröitymällä Lufthansan kanta-asiakasohjelman tunnuksella. Muut nettipaketit kuten nopeampi yhteys ovat tarjolla alkaen kuuden euron lisämaksusta. Hinta on laskenut alkuvuoden aikana puoleen entisestä.

Jatkossa Lufthansa-konsernin sovellukset ja palvelut ovat käytettävissä FlyNet-portaalin kautta Lufthansan ja Austrian Airlinesin lennoilla sekä Wings-portaalin kautta Eurowingsin lennoilla ja Swiss Connectin kautta ilmaiseksi kaikissa A220/A320-koneissa.