Air Canada esitteli uudet värit - pääosassa vaahteranlehti ja mustareunaiset ohjaamoikkunat

AC_livery_nose_realKanadan suurimman lentoyhtiön Air Canadan koneiden värityksen uudistus modernisoi maan tunnettua ikonista vaahteranlehti-brändiä. Air Canadan koneiden vaaleansininen väri vaihtuu valkoiseen ja mustaan. Koneiden sivuvakaajaa koristaa jatkossakin perinteinen vaahteralehtitunnus. Ohjaamoikkunoita reunustaa A350 XWB -tyyppinen naamio.

 

AC_livery_noseKanada viettää vuonna 2017 maan 150-vuotisjuhlia sekä Air Canadan 80-vuotisjuhlia. Juhlavuonna uudistuva Air Canada tähtää yhä korkeammalle ja pyrkii vahvistamaan asemaansa maailmanlaajuisesti kanadalaisessa hengessä.

Air Canadan 300 koneen laivasto maalataan musta-valkoiseksi. Koneita koristavat sivuvakaajassa ja muualla perinteinen vaahteranlehti, joka saa 25 vuoden poissaolon jälkeen ympärilleen jälleen pyöreän reunuksen.

Vaahteranlehti-logo on myös koneen rungon alapinnalla sekä valikoitujen konettyyppien AC_historical_tailsmoottoreissa rungon puolella. Ohjaamoikkunoiden mustan naamiotyyppisen maalauksen inspiraation lähteeksi kerrotaan Kanadan linnusto.

Uuden maalauskaavion on suunnitellut kansainvälinen design-yhtiö Winkreative.

Ensimmäiset kolme uusia värejä kantavaa konetta aloittivat operoinnin heti esittelyn jälkeen 9. helmikuuta.

AC_livery_bottomAir Canadan lomalentoyhtiö Air Canada Rouge jatkaa puna-valkoisissa väreissä. Koneiden kyljessä on suuri Air Canada Rouge -teksti ja punataustaisessa sivuvakaajassa on suuri valkoinen vaahteranlehti.

 Uudistuksen kohteena ovat kuluvan vuoden aikana lentokoneiden lisäksi myös työntekijöiden virkapuvut. Air Canadan 30 000 työntekijästä uniformua kantavat kaksi kolmasosaa. Myös lennonaikaiset tarjoilut uudistetaan.

AC_rouge_A32SVuoden 2017 aikana Air Canada ja Air Canada Rouge jatkavat strategisen laajentumissuunnitelmansa toteuttamista ja avaavat uusia reittejä. Niitä ovat Toronto-Mumbai, Toronto-Berliini Toronto- Reykjavik, Montreal-Shanghai, Montreal-Algiers, Montreal-Marseille, Montreal- Reykjavik, Vancouver-Taipei Vancouver-Nagoya, Vancouver-Frankfurt ja Vancouver-Lontoo Gatwick. 

Air Canada vastaanottaa kuluvan vuoden lopulla myös ensimmäset Boeing 737 MAX -koneet, jotka aloittavat kapearunkolaivaston uudistuksen. Vuonna 2019 laivastoon liittyvät ensimmäiset Bombardier C Series -koneet.

AC_uniformsKanadalaisoperaattori on vastaanottanut laivastoonsa jo 23 uutta Boeing 787 Dreamlineria ja 14 lisäkonetta on luvassa vuoteen 2019 mennessä. Ne kaikki tarjoavat asiakkaille täysin uuden matkustamon. Lisäksi Air Canada on uudistanut koko 25 konetta käsittävän Boeing 777 -laivaston matkustamot ja viihdejärjestelmät.

Kanadan lippulaivayhtiö on maailman 20 suurimman lentoyhtiön joukossa ja se kuljetti vuonna 2016 yli 45 miljoonaa matkustajaa. Air Canada lentää yli 200 kohteeseen kuudelle mantereelle. Kohteista 64 on Kanadassa, 57 Yhdysvalloissa ja 92 Euroopassa, Lähi-Idässä, Afrikassa, Aasiassa, Australiassa, Karibialla, Meksikossa sekä Väli- ja Keski-Amerikassa. Air Canada on Star Alliancen perustajajäsen.