airBaltic onnistui kasvattamaan matkustajamääriään Suomessa - kasvuvaraa vielä reilusti

AB_A220_apron_3airBaltic on onnistunut kasvattamaan matkustajamääriään Suomessa ja kesälle on luvassa myös uusia lomareittejä Tampere-Pirkkalasta. Kasvuvaraa on paljon, sillä Suomen osalta keskimääräinen täyttöaste jättää edelleen tyhjäksi melkoisen määrä matkustajapaikkoja.

airBaltic kuljetti verkostossaan helmikuussa 2023 kaikkiaan 232 800 matkustajaa. Lentoja samalla aikavälillä oli tarjolla 2560. Matkustajamäärät kasvoivat edellisvuoden helmikuusta 86 prosenttia ja lentomäärät 33 prosenttia.

Kovista prosenteista huolimatta 145-paikkaisissa A220-300 -koneissa oli keskimäärin vielä hyvin tilaa. Koko verkoston osalta koneissa oli keskimäärin 90 matkustajaa per lento.

"Reittiverkoston laajentaminen näkyy jo kasvaneena kysyntänä. Olemme luottavaisia, että näemme matkustajalukujen ja lentojen määrän kasvavan edelleen tulevina kuukausina", sanoi airBalticin toimitusjohtaja Martin Gauss.

Kasvua on tullut Suomestakin, sillä helmikuussa 2023 latvialaisyhtiön koneissa matkusti noin 21 700 matkustajaa eli 446 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Helmikuussa airBaltic lensi Suomessa 325 lentoa, joka oli 239 prosenttia enemmän kuin helmikuussa 2022. Keskimääräinen matkustajatäyttöaste Suomessa per lento oli noin 66 matkustajaa.

"Vuoden kaksi ensimmäistä kuukautta korostavat airBalticin merkittävää kasvua, ja olemme iloisia nähdessämme, että lentoyhtiöstä on tulossa Suomessa yhä suositumpi. Näin ollen voimme tulevaisuudessa laajentaa tarjontaamme Suomesta entistä useampaan liike- ja vapaa-ajan kohteeseen", sanoi Gauss.

Uusien reittien odotetaan kasvattavan kysyntää edelleen myös Suomessa. airBaltic avaa toukokuussa 2023 suorat lennot Tampere-Pirkkalasta Nizzaan ja Milanoon

airBaltic operoi 40 Airbus A220-300 -koneen laivastolla. Kesäkaudelle airBaltic on joutunut vuokraamaan ulkoista kapasiteettia neljän Airbus A320-koneen verran. Nämä 180-paikkaiset koneet vuokrataan liettualaiselta Avion Expressiltä ja hajautetaan eri puolille airBalticin verkostoa.

airBaltic tarjoaa lentoja yli 70 kohteeseen Riiasta, Tallinnasta, Vilnasta ja Tampereelta tarjoten yhteydet laajaan valikoimaan lentoyhtiön reittiverkoston kohteisiin Euroopassa, Skandinaviassa, IVY-maissa ja Lähi-idässä.

Lue myös: