airBaltic järjestää Pilot Open Day -rekrytilaisuuden Suomessa 30.6. - hakee lentäjiä kasvun tarpeisiin

CS300_ohjaamoairBaltic hakee EASA-lupakirjavaatimukset täyttäviä lentäjiä Pilot Open Day -rekrytointitilaisuudessa, joka järjestetään 30. kesäkuuta 2023 Vantaalla Scandic Helsinki Airport -hotellissa. Tarjolla on perämiehen tehtäviä sekä nopea koulutuspolku kokeneemmille perämiehille kohti kapteenin tehtäviä.

Kasvuvaiheessa oleva latvialainen airBaltic hakee lentäjiä kattaakseen tulevat lentäjätarpeet ja tarjoaa kokeneille lentäjille nopeaa etenemistä kohti lentokapteenin tehtäviä. airBaltic kertoo tarjoavansa jännittäviä mahdollisuuksia ilmailun ammattilaisille, jotka haluvat nostetta uralleen  dynaamisen lentoyhtiön palveluksessa.

Scandic Helsinki Airport -hotellissa perjantaina 30. kesäkuuta 2023 kello 10.00-19.00 järjestettävässä rekrytilaisuudessa pääsee keskustelemaan airBalticilla työskentelevän suomalaislentokapteenin kanssa. Tilaisuudessa lentäjille tarjotaan tietoa airBalticin toiminnasta, työskentelystä yhtiössä sekä sen tarjoamista eduista ja urakehitysmahdollisuuksista.

Air Baltic EFTP 03082022Vuoden 2022 aikana airBaltic koulutti kaikkiaan 136 lentäjää lentokapteenin tehtäviin. airBalticin mukaan se on saanut tunnustusta koulutusohjelmistaan sekä työntekijäkeskeisestä kulttuurista. airBaltic maksaa A220-tyyppikurssin, jonka jälkeen lentäjä sitoutuu työskentelemään yhtiössä kolmen vuoden ajan.

airBaltic kertoo julkistavansa vuorolistat 14 vuorokautta ennen kuukauden vaihdetta, joka mahdollistaa vapaiden suunnittelun. Vähintään kerran kuukaudessa työntekijöille on luvassa neljän päivän mittainen vapaajakso. Tarjolla on kiinteitä tai joustavia työvuorolistoja sekä mahdollisuuksia olla pidempiä aikoja eri liikenteen solmukohdissa Euroopassa.

airBalticilla on parhaillaan käynnissä lentäjähaku, joka on avoinna 30. kesäkuuta saakka. Latvialaisyhtiö hakee palvelukseensa lentäjiä perämiehen tehtäviin kokoaikaisella sopimuksella. Palkkaus on kokemuksesta ja lentotuntimäärästä riippuen 43 200 - 58 800 euroa vuodessa. Kokemusvaatimus on 1000 lentotuntia kaupallisessa ilmakuljetuksessa ja kielitaitovaatimus on taso 4 tai parempi.

Palvelukseen haetaan myös kokeneita perämiehiä, joille on tarjolla nopea etenemispolku kapteenin tehtäviin. Tällaisia lentäjänpaikkoja on tarjolla 25 kappaletta. Perusvuosipalkka on 66 000 euroa sisältäen 60 blokkituntia kuukaudessa. Palkallista vuosilomaa on tarjolla 20 päivää. Tehtävään vaaditaan vähintään 2750 lentotunnin kokemus kaupallisesta ilmakuljetuksesta ja vähintään 1500 lentotuntia yli 5,7 tonnia painavilla ilma-aluksilla. Kielitaitovaatimus on taso 4 tai parempi.

airBaltic lentää moderneilla Airbus A220-300 -matkustajakoneilla ja yhdessä laajenevan reittiverkoston sekä uusien lentoliikenteen solmukohtien myötä työtehtävät vievät lentäjiä eri puolille Eurooppaa. Talvikaudelle yhtiö sijoittaa lentokoneitaan mm. Grand Canarialle.

airBalticin reittiverkostossa on yli 100 reittiä Riiasta, Tallinnasta, Vilnasta ja Tampereelta. Yhtiö tarjoaa laajat yhteydet Euroopassa, Skandinaviassa, IVY-maissa ja Lähi-idässä. airBaltic on myynyt kapasiteettiaan myös muille lentoyhtiöille.