airBaltic vuokraa Swissille kuusi Airbus A220 -konetta

airBaltic_A220_closeupSwiss ja airBaltic julkistivat elokuussa yhteistyön tulevalle talviaikataulukaudelle, jonka on määrä tuoda luotettavuutta asiakkaille Swissin lentojen toteutumisen osalta. airBaltic vuokraa  ns. wetlease-sopimukselle Swissille kuusi Airbus A220-300 -konetta miehistöineen.

Swiss_A220Lento-ohjelmansa luotettavuuden varmistamisen lisäksi Swiss kertoi wetlease-sopimuksen helpottavan myös yhtiön matkustamohenkilökunnan työkuormaa. Swiss jatkaa edelleen oman matkustamohenkilökunnan rekrytoimista ja kouluttamista.

Yhteistyö airBalticin kanssa täydentää Swissin aiempaa yhteistyötä Helvetic Airwaysin kanssa, jolta on vuokrattu myös kuusi konetta. Tämä sopimus kattaa myös lisäkoneita joustavasti talvikauden ajaksi.

Swiss_Helvetic_tailsUusi sopimus airBalticin kanssa tuo Swissin lennoille talviaikataulukauden ajalle jopa kuusi 145-paikkaista Airbus A220-300 -konetta. Swissin omassa laivastossa on kaikkiaan 21 A220-300 -konetta sekä yhdeksän A220-100-konetta.

airBaltic pyrkii vuokraamaan kaikkiaan 11 A220-koneen kapasiteetin muiden lentoyhtiöiden joustavan kasvun tarpeisiin täyttääkseen omat ACMI-operaatioiden tulostavoitteensa. Yhtiöllä on jo aiemmin ollut wetlease-sopimuksia Flyrin, Eurowingsin ja SAS:n kanssa. airBaltic on arvioinut vuokraavansa konekapasiteettiaan seuraavan kahden tai kolmen vuoden ajaksi.

Lue myös: