Airbus ja GEDC kannustavat monimuotoisuuteen insinöörikoulutuksessa

A350static_airbusLentokonevalmistaja Airbus ja insinööritieteiden rehtoreiden foorumi GEDC (Global Engineering Deans Council) kutsuvat osallistujia kisaamaan ensimmäisestä GEDC Airbus Diversity -palkinnosta. Tarkoituksena on palkita hankkeita, jotka kannustavat kaikenlaisia opiskelijoita opiskelemaan insinööreiksi.

Palkinnon pitkän aikavälin tavoite on varmistaa, että ilmailuala heijastaa sitä ympäröiviä yhteisöjä. Tämä merkitsee sitä, että alalla toimii työntekijöitä erilaisista sosiaalisista ja kulttuuritaustoista, miesten ja naisten osuus työnvoimasta on tasapainossa ja vammaisilla on yhtäläiset mahdollisuudet työntekoon.

”Tiedämme, että monimuotoisuus edistää alallemme elintärkeitä innovaatioita, tehokkuutta ja osallistumista. Airbus lähtee etujoukoissa varmistamaan sen, että inspiroimme riittävän monia nuoria eri taustoista ryhtymään insinööriopintoihin”, EADS:n ja Airbusin henkilöstöjohtaja Thierry Baril sanoo.

”Palkintokomitea etsii hankkeita, jotka ovat tuottaneet tulosta ja joita voitaisiin kehittää edelleen paikallisesti tai jopa globaalisti. Toivomme myös muiden instituutioiden ottavan haasteen vastaan varmistaakseen sen, että insinöörit heijastavat yhteiskuntaamme”, GEDC:n puheenjohtaja Sarah Rajala Iowa State -yliopistosta sanoo.

Airbusin lahjoittama 10 000 dollarin palkinto on tarkoitettu jo tehdyn työn jatkamiseen.

Palkintolautakunta käy läpi kaikki 31.5.2013 mennessä jätetyt ehdotukset, joista valitaan kymmenen esitettäväksi arviointikomitealle. Siihen kuuluu edustajia sekä ilmailualalta että akateemisista piireistä ‒ jäsenet ilmoitetaan huhtikuussa.

Arviointikomitea valitsee kolme ehdotusta, joiden edustajat kutsutaan GEDC:n vuosikonferenssiin lokakuussa 2013 esittelemään hankettaan. Voittaja ilmoitetaan konferenssin gaalaillallisella.

Lisätietoja palkintoehdotusten jättämistä ja osallistumisehdoista löytyy osoitteesta http://www.gedcouncil.org

Lue myös: