Airbus laivasi ensimmäiset A320-koneen osat Mobilen kokoonpanolinjalle

Lastaus_A320_1Airbus aloittaa kuluvan vuoden aikana A320-koneiden kokoonpanon Yhdysvalloissa. Ensimmäisen koneen osat laivattiin Hampurissa ja lähetettiin kohti Alabaman Mobilen tuotantolinjaa. Ensimmäinen kone valmistuu uudelta linjastolta vuoden 2016 aikana.

Suurimmat MCA-osat (Major Component Assemblies) koostuvat Englannissa valmistetuista siivistä sekä Saksassa rakennetuista takarungoista ja Espanjassa tuotetuista pyrstökartiosta.

Lastaus_A320_2Mukana kulkevat myös eturungon osat ja ohjaamo, jotka on valmistettu Ranskassa. Osia niihin on valmistettu ympäri maailmaa.

Kyydissä ovat myös Espanjassa valmistettu sivuvakaaja ja Saksassa tehty korkeusvakaaja.

Merimatka BBC Atlantic -laivalla kestää arviolta 20 päivää ja sitä voi seurata Airbusin Facebook-sivulta sekä Twitteristä. Niiden lisäksi aluksen löytää www.vesselfinder.com -palvelusta.

Hampurissa laivan lastausta oli seuraamassa ja juhlistamassa noin 200 Airbusin työntekijää. Rahtialus kantaa matkallaan Saksan ja Yhdysvaltain sekä Hampurin ja Alabaman lippuja.

Lastaus_A320_3Ensimmäinen Mobilen kokoonpanosta valmistuva kone on JetBluen A321ceo. Sen on määrä valmistua vuoden 2016 aikana.

Tuotantolinja vastaa Yhdysvalloissa tapahtuvaan kysynnän kasvuun ja siellä valmistetaan A319-, A320-, ja A321-koneita.

Mobile on Airbusin ensimmäinen tuotantolaitos Yhdysvalloissa. Muut kokoonpanolinjat sijaitsevat Toulousessa, Hampurissa sekä Kiinan Tianjinissa.