Airbusin A320neo saapuu jälleen Rovaniemelle - konetyyppi nähdään pian myös Helsinki-Vantaalla

A320neo_DAVVB_1Airbusin A320neo -koelentokone (D-AVVB) on jälleen matkalla Suomeen. Lento AIB17VB saapuu Rovaniemelle kuluvan illan aikana osana lentoyhtiöoperaatioita koskevia koelentoja. Tukholmassa SAS:lle vastikään esitelty konetyyppi vierailee lähiaikoina myös Helsinki-Vantaalla.

Airbus testaa uusilla moottoreilla varustetuilla A320neo-koneillaan (new engine option) tällä hetkellä ns. lentoyhtiöoperaatioita varten tarvittavia lentoja. Niillä halutaan varmistaa uusien koneiden toimivuus ja luotettavuus normaalissa lentoyhtiötoiminnassa. Tälläisestä lennosta on kyse myös Rovaniemelle saapuvan koneen osalta.

Rovaniemi on ollut Airbusin koelentojen kohteena myös aiemmin. Ensimmäisen kerran A320neo kävi Rovaniemellä joulukuussa 2015 ja uudelleen helmikuussa 2016, kun se toi varaosia Rovaniemellä vierailleelle A350-900 -koelentokoneelle.

Tällä kertaa Rovaniemelle saapuva koneyksilö on D-AVVB (MSN6642), joka on varustettu CFMI LEAP-1A -moottoreilla. Koneyksilö jatkaa Rovaniemellä yöpymisen jälkeen matkaa torstaina aamupäivällä kohti Islannin Keflavikia.

A320neo_TLS_1Airbusin A320neo nähdään lähiaikoina myös Etelä-Suomessa, kun konetyyppi tekee vierailun Helsinki-Vantaalle. Silloin sitä esitellään todennäköisesti Finnairille, jolla on edessään kapearunkolaivaston uudistus.

Airbus esitteli uudistettua kapearunkoaan ensimmäistä kertaa myös Skandinaviassa, kun A320neo vieraili 26. huhtikuuta Tukholman Arlandassa. Vierailun aikana konetyyppiä esiteltiin SAS:lle, joka tilasi 30 Airbus A320neo-konetta kesäkuussa 2011.

SAS:n varatoimitusjohtaja Göran Jansson kehui yhtiön tiedotteessa konehankintaa isoksi ja tärkeäksi askeleeksi laivastouudistuksessa. SAS vastaanottaa A320neo-koneita syyskuusta 2016 lähtien.

Rovaniemelle saapuva AIB17VB FlightRadar24-palvelussa

Lue myös: